REGISTRERA

Registrera dig som ny användare.

    Registrera dig

 

 

LOGGA IN

Ange ditt personnummer med 10 siffror utan bindestreck (ÅÅMMDDxxxx).

Glömt lösenordet? →
 
Till nyhetsarkivet

Är du vår nya redovisningschef?

Vill du vara del av en organisation som arbetar för stabilitet, långsiktighet och kvalitet samt har ett stort kundfokus och samhällsengagemang? Nu söker vi en prestigelös och engagerad redovisningschef som brinner för ekonomi.

Som redovisningschef hos oss ansvarar du för den ekonomiska redovisningen för Bostadsbolaget AB och våra tre kommanditbolag. Totalt har vi hyresintäkter på ca 1.900 Mkr och en balansomslutning på nästan 10.000 Mkr. Vi har ett övervärde på våra fastigheter på 25.000 Mkr.

Redovisningschefen tillhör ekonomiavdelningen som är placerad på kontoret i centrala Göteborg och består av 14 medarbetare. Du rapporterar till ekonomichefen och har personalansvar för redovisningsgruppen som, förutom dig, för närvarande består av tre medarbetare.

Dina ansvarsområden

  • Upprätta månads-, delårs- & årsbokslut inklusive IFRS-rapportering.
  • Avstämningar i samband med bokslut.
  • Personalansvar för redovisningsgruppen som består av tre personer.
  • Du ansvarar och samordnar Bostadsbolagets konterings- och redovisningsfrågor både för våra distrikt och centrala funktioner.
  • Skattemässiga beräkningar.
  • Upprätta årsredovisningar.
  • Sammanställning av statistik till Sveriges allmännytta & SCB.

Utöver detta ingår du i Ledarforum för Bostadsbolagets samtliga chefer samt i Framtiden-koncernens redovisningsråd. Du har kontakt med våra revisorer samt deltar i koncerngemensamma projekt.

Dina kompetenser

Du är utbildad civilekonom eller har motsvarande formella kunskaper med inriktning mot redovisning. Du har tidigare arbetserfarenhet av att upprätta bokslut och årsredovisningar och har arbetat tidigare i liknande yrkesroll. Vi sätter stort värde på att du har erfarenhet från personalledning. Vi använder Raindance som ekonomisystem och rapporterar till vårt moderbolag i Cognos, så erfarenhet av dessa systemstöd är meriterande. Du är också en van användare av Excel.

Personliga egenskaper

Du har en positiv inställning till ditt arbete, trivs i samarbete med andra och är bra på att se och initiera förbättringar. För att möta deadlines och utföra ditt arbete på ett effektivt sätt förutsätter vi att du är strukturerad och har god förmåga att planera och prioritera. Dessutom är du analytisk, har känsla för detaljer och van vid att arbeta självständigt.

Om Bostadsbolaget och vad vi kan erbjuda dig

Bostadsbolaget är med sina över 24 000 lägenheter ett av Göteborgs största bostadsföretag. Det gör oss till en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen. Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. På Bostadsbolaget arbetar vi aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att vi vill att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner. Vi värdesätter gott ledarskap och arbetar kontinuerligt med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga våra arbetsplatser.

Vi vill också att alla våra medarbetare ska vara motiverade att arbeta mot vårt gemensamma mål om att vara Göteborgs bästa hyresvärd. För att bli det jobbar vi långsiktigt och för en hållbar och miljöanpassad samhällsutveckling inom såväl hårda som mjuka frågor. Bostadsbolaget ingår i Framtidenkoncernen som är en del av Göteborg Stad.

Ansökan

Vi rekryterar löpande, så dröj inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal. Du ansöker via länken nedan.

Med anledning av sommarperioden kommer rekryteringsprocessen för denna tjänst att vara längre än normalt. Vi räknar med att påbörja intervjuer under augusti /september månad.

Tänkt tillträde under hösten.

Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare
Sista ansökningsdag: 2020-08-01

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår ekonomichef Magnus Adamsson på telefon 031-7315030

Kontaktpersoner HR: Maria Hultgren eller Elisabeth Carlsson

Tel 031-731 50 00

Ansök här

 

 

 

 

Publicerad 2020-06-02