Hoppa till innehåll

Nu övergår vi till tillståndsparkering i Västra Järnbrott

Onsdag den 1 maj 2019 övergår Bostadsbolagets parkeringsytor i Västra Järnbrott till tillståndsparkering.

Vi har tidigare informerat om övergången till tillståndsparkering och i januari 2019 sa vi upp samtliga parkeringsplatser i området. Är du hyresgäst hos oss i Västra Järnbrott och ännu inte har tecknat/köpt ett nytt avtal för parkeringstillstånd är det hög tid att du gör det nu. Från 1 maj 2019 krävs nämligen giltigt parkeringstillstånd för att få stå parkerad.

Du tecknar ditt parkeringstillstånd genom att registrera dig som kund hos Parkeringstjänst Väst på www.parkeringstjanst.se

Kort om tecknandet av parkeringstillstånd

  • Parkeringstillstånden är digitala och kopplade till det mobilnummer som du har registrerat hos Bostadsbolaget samt registreringsnumret på bilen du vill ha parkerad. Har du två bilar som ska stå parkerade samtidigt behöver du ha tecknat/köpt två parkeringstillstånd.
  • Betalningen görs via ditt betalkort som du registrerar i samband med att du tecknar avtalet. Betalningen dras i slutet av varje månad och avser parkeringstillstånd för kommande månad, du gör alltså en förskottsbetalning.
  • Ett externt parkeringsbolag, Parkeringstjänst Väst, kommer att sköta kontrollen av tillstånden och aktivt rondera parkeringsytorna. Parkeringsbolaget kontrollerar tillstånden mot det registreringsnummer som är angivet. Det är också dem du kontaktar om en bil står felparkerad.

Här kan du läsa tidigare information om hur du tecknar avtal och vad du behöver ha förberett sedan innan: Så tecknar du parkeringstillstånd. 

Läs mer om parkeringsplatser med särsklida tillstånd här: Info om särsklida tillstånd

Behöver du hjälp?

Har du frågor kring tecknandet/köpet av parkeringstillstånd kontaktar du Parkeringstjänst Väst kundtjänst på 031-51 88 10.

Behöver du hjälp att ändra/registrera ditt mobiltelefonnummer hos oss på Bostadsbolaget? Kontakta oss på 031-731 50 00, så hjälper vi dig.