Hoppa till innehåll

Studiestunden – ett koncept som engagerar

Bostadsbolaget har ett samarbete med Studiestunden, ett läxhjälpskoncept som gör att elever i våra områden får möjlighet att stanna kvar efter skoltid för att studera. Men Studiestunden är egentligen mycket mer än så.

Här på Studiestunden läggs stort fokus på varje individ där eleverna ges en möjlighet att öka sin motivation och bli inspirerade. Eleverna får träffa vuxna som studerat vidare, vilket skapar en arena för att prata om drömmar och om framtida utbildningar. Tillsammans med Räddningsmissionens volontärer, medarbetare och studenter från Chalmers, peppas eleverna och får samtidigt chans att skapa tillitsfulla relationer till trygga vuxna.

Och visst har det gett resultat – en ny rapport som utvärderar insatsen visar på stor uppskattning bland eleverna i Tynnered.

”Jag kan aldrig plugga i lugn och ro hemma, det är så skönt att komma till Studiestunden” säger en av eleverna.

Men det är inte alltid bara läxläsning i skolan som står på schemat. Till våren har till exempel Framtidens fastighetslabb har bjudit in till en pluggstund. Där får de möjligheten att prova på spel kring hur fastighetsskötsel fungerar, något som många av eleverna visat sig intresserade av att delta i.

Idag finns konceptet på tre skolor i Tynnered: Communityskolan, Vättnedalsskolan och Ängåsskolan, samt i Opalkyrkan för alla elever i åk 4 – 6 under en dag i veckan. Men redan nu utökas Studiestunden – nyligen blev det klart att konceptet ska finnas på Tremastaren på Kannebäcksskolan i Tynnered. Att Bostadsbolaget får vara med och möjliggöra för så många elever att delta i Studiestunden, är vi mycket stolta över!

Student som sitter vid datorn