Hoppa till innehåll

Askimsviken

Bilden är taget med drönare över Askimsviken

Välkommen till Askimsviken!

Här finns fem fastigheter med moderna lägenheter som byggdes under åren 2018-2020. Sammanlagt är det 111 lägenheter i från 1 rum och kök till 4 rum och kök fördelade på fem sjuvåningshus. Lägenheterna på 4 rum och kök som ligger högst upp i respektive byggnad är etagelägenheter med en underbar utsikt över Askimsviken. På den lummiga gården finns det lekplats och sittgrupper.

I detta naturvackra område strax norr om Askimsviken är det några minuters promenad till havet. Askimsbadet är Göteborgs största strand och här finns stora, gröna ytor och du kan sola och bada från Sveriges längsta badpir som är 259 meter lång. Här finns lekplats, bangolf, utegym, beachvolleybollplan och grillplatser.

Det finns flera hållplatser i närområdet och man tar sig enkelt in till centrala Göteborg. De närmaste hållplatserna är Hultåsen, Trollängen och Askimsbadet.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet.

Parkering

Bilparkering finns i form av varmgarage under hus 3-5 och mellanliggande gårdar. Dessutom finns några markparkeringar i anslutning till infarten till området, främst avsedda som besöks- och korttidsparkeringar. Totalt finns ca 50 st p-platser för boende.

Sophantering

Avfallshantering sker i moloker på gården och i miljöhus som ligger i anslutning till bostäderna. I miljöhuset har du möjlighet att bl.a sortera, glas, tidningar, pappersförpackningar, metall och batterier.


Nyheter

Nya hyror för parkeringsplatser

2022-11-24

Bostadsbolaget har beslutat om nya hyror för parkeringsplatser. De nya hyrorna gäller från 1 januari 2023 och innebär en snitthöjning på 14 procent.

Läs mer Nya hyror för parkeringsplatser

Nu är snön här

2022-11-22

Nu är snön här och lyser upp gator och torg men kan även innebära halkrisk. Hos Bostadsbolaget ansvarar vår egen personal för att skotta och halkbekämpa runt fastigheter och på gårdarna. Läs mer Nu är snön här

Årstidsblad för Hult Åsen – Höst 2022

2022-10-24

Nu är höstens årstidsblad här! Här kan du läsa nyheter och information om vad som händer i ditt område under hösten.

Läs mer Årstidsblad för Hult Åsen – Höst 2022

Fler nyheter

Gatunamn: Hult Åsens väg
Byggnadsår: 2018-2020
Antal lägenheter: 111
Hiss: Ja