Hoppa till innehåll

Vi söker en utvecklingschef till enheten för social hållbarhet i Biskopsgården

Vi arbetar i en spännande vardag. På Bostadsbolaget pågår ett långsiktigt arbete med särskilt fokus på de områden som vi kallar utvecklingsområden. Målet är att inga av Göteborgs stadsdelar ska finnas med på polisens lista över särskilt utsatta områden år 2025. Bostadsbolaget har ett specifikt uppdrag att vara en del av en förbättrad integration och att bidra i samhällsutvecklingen och vi söker nu en utvecklingschef till enheten för social hållbarhet i Biskopsgården.

Är du vår nya kollega?

Om jobbet

Enheten för social hållbarhet i Biskopsgården är en nyckelfunktion i det strategiarbete som vi kallar superförvaltning, en satsning med målet att det inte ska finnas någon del av Göteborg på polisens lista över särskilt utsatta områden 2025. Superförvaltning är ett antal insatser inom bostadsförvaltning med extra högt fokus på närvaro och trygghet, arbetet ska göras med raka ryggar och varma hjärtan. Med raka ryggar orkar vi vara en trygghetsskapande aktör och vara tydliga med vilka regler som behöver gälla i våra områden för att de ska utvecklas åt rätt håll. Med varma hjärtan arbetar vi varje dag utifrån ett genuint och stort engagemang för våra hyresgäster och våra bostadsområden.

I enheten för social hållbarhet ligger bland annat ansvaret för att leda, samordna och utveckla processerna för trygghetsskapande insatser, samverkan med andra aktörer i området, boendedialog och jobbsatsningar. Som utvecklingschef har du ett övergripande och samordnande ansvar i att omsätta strategierna för utvecklingsområden till aktiviteter som ska leda till nödvändiga lokala samhällsviktiga och områdesspecifika förändringar. Till din hjälp har du en organisation bestående av bland annat trygghetsvärdar och utvecklingsledare med inriktning på fokusområdena trygghet, samverkan och boendedialog. Tillsammans med dina medarbetare och områdets förvaltare leder du utvecklingen framåt.

Tjänsten innebär personalansvar och innefattar också verksamhets- och ekonomiansvar. Du rapporterar direkt till Hisingens distriktschefen och ingår även i distriktets ledningsgrupp.

Kvalifikationer och kompetenskrav

Det är av största vikt att du har ett äkta socialt engagemang. Du tror på förändringens kraft och känner starkt för att utveckla boendemiljön och våra bostadsområden. Du behöver ha en akademisk utbildning inom samhällsvetenskap eller beteendevetenskap alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flera års chefserfarenhet samt erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete med goda resultat. Vi tror att du har en bakgrund inom socialt utvecklingsarbete, gärna med koppling till fastighetsbranschen eller annat stadsutvecklingsarbete.

För att lyckas i rollen behöver du kunna motivera och entusiasmera dina medarbetare. Du behöver även ha förmåga att arbeta målinriktat genom ett delegerat ledarskap som värdesätter delaktighet, kreativitet och nytänkande. Som person är du trygg, empatisk och kommunikativ med hög integritet. Att coacha och stödja är ett naturligt förhållningssätt för dig och du är bekväm med att ses som en förebild.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att bli en del av ett team som vill göra skillnad på riktigt! Du får möjlighet att påverka bolagets utveckling och verka ur ett brett samhällsperspektiv som bidrar till både din egen och stadens utveckling.

Vad vi kan erbjuda

På Bostadsbolaget erbjuder vi en arbetsmiljö som präglas av delaktighet, inflytande över den egna arbetssituationen och öppenhet. Vi ska ge våra medarbetare goda förutsättningar till ett hållbart arbetsliv genom att arbeta hälsofrämjande och skapa en god balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs, utvecklas och känner sig engagerade över de resultat som vi uppnår tillsammans. Som medarbetare hos oss ska man också känna dig trygg och säker på jobbet

Din ansökan

Vi ser gärna att du kommer in med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kommer att göra urval och kalla till intervjuer. Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal. Du ansöker via länken nedan.

Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placering: Hisingen
Sista ansökningsdag: 2022-05-29

Kontaktuppgifter

För ytterligare information om tjänsten: Välkommen att kontakta Henrik Lundberg, Distriktschef Hisingen, via vår växel på telefon 031-731 50 00.

Kontakt facklig företrädare: Niklas Nordell, Unionen nås via växeln på telefon 031-731 50 00.

 

Om Bostadsbolaget

Bostadsbolaget har närmare 25 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Det gör oss till en av Göteborgs största hyresvärdar och en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.

Tillsammans är vi runt 370 personer som jobbar på Bostadsbolaget. De flesta jobbar ute i våra bostadsområden närmast våra hyresgäster, medan andra jobbar som stödfunktioner på huvudkontoret. Hos oss finns fler än 20 olika yrken representerade, men oavsett yrkesroll arbetar vi alla mot samma mål – att skapa goda och trygga boendemiljöer tillsammans med våra hyresgäster och andra samarbetspartners.

Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Vi arbetar med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsplatser. Våra medarbetare omfattas av både kollektiv- och tjänstemannaavtal.

Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Varvadersgatan 5 9-0123 web

Bilden visar mönstrade solcellspaneler på gaveln på huset på Friskväderstorget.