Hoppa till innehåll

Laddning av elbil

Laddning av elbil

Bostadsbolagets satsning på hållbar mobilitet handlar om att underlätta för våra hyresgäster att resa hållbart. Som en del i detta arbete, planerar vi att installera laddpunkter för personbilar i våra bostadsområden under de närmaste åren.

Vi har som mål att våra hyresgäster ska ha max 400 meter till en laddpunkt från sin bostad. På flera av Bostadsbolagets parkeringsytor, kommer det därför att finnas en ”laddstation” med parkeringsplatser utrustade med laddpunkter. Tanken är att dessa ska kunna användas av fler än en bilägare. För att det ska bli möjligt, måste vi ändra parkeringsform i många områden och gå från fasta parkeringsplatser till tillståndsparkering.

Tillståndsparkering är alltså en förutsättning för installation av laddboxar. Du som har en fast parkeringsplats idag kommer att få information i god tid innan vi övergår till tillståndsparkering i ditt område. Klicka här om du vill veta mer om tillståndsparkering.

Vill du ha en laddstation i ditt bostadsområde?

Skicka in en intresseanmälan via knappen nedan. Då är det lättare för oss att kartlägga behovet och prioritera installationer i de områden där efterfrågan är särskilt stor. (Observera att vi inte har någon ”kö för elladdning”.)
Tack för hjälpen!

Vill du ladda din elbil idag?

  • Göteborgs Stads Parkering förvaltar ett stort antal laddplatser och genom att teckna ett P-tillstånd kan du ladda på de laddpunkter som finns i området utan extra kostnad. Du betalar endast för den el du laddar.
    Klicka här för mer information.

 

  • Göteborgs Stads Parkering förvaltar också ett stort antal besöksparkeringar runt om i Göteborg. Nattetid är avgiften oftast låg, ibland gratis och du betalar endast för den el du laddar.

 

Visste du att..

 

..Laddfordon är de elbilar som kan laddas med el från elnätet, det vill säga elbilar och laddhybrider. Det som kallas ”hybridfordon” drivs av en förbränningsmotor och är inte laddbara från elnätet.

..Hur lång tid det tar att ladda bilen styrs dels av hur mycket ström som finns tillgängligt i uttaget men också hur mycket bilen kan ta emot.

..Effekten (kW) som anges på laddaren motsvarar maximal effekt. Är det många som laddar samtidigt kan effekten bli lägre.

Vill du veta mer? Besök:
Elfordon, laddfordon och laddning (energimyndigheten.se)

 

Tänk på att det är förbjudet att ladda sin bil via vanliga eluttag hos oss på Bostadsbolaget. Det innebär en brandfara med risk för både liv och egendom.