Hoppa till innehåll

Trivas

Trivas webb startsida

Trivas är vår hyresgästtidning

Trivas är vår hyresgästtidning som kommer ut fyra gånger om året. Här hittar du nyheter, reportage och inspiration. Från och med år 2021 delas den ut i brevlådan bara till dig som har anmält att du vill ha den. Annars går det att läsa digitalt direkt här eller via den länk som kommer tillsammans med våra digitala nyhetsbrev.

Läs tidigare nummer

Vill du få tidningen hem i brevlådan?

Klicka här och fyll i dina uppgifter.

Trivas Film

Miljövärdarna Daniel och David har skapat en naturstig i Guldheden.


Häng med till Hammarkullen och kolla in vårt nya hyresgästkoncept Rent och Snyggt på våran gård.


Senaste numret

Årets andra nummer av Trivas

Här är årets andra Trivas. Vi följer med till en träning med Västra Frölunda IF:s P11-lag och de berättar om hur fotbollen förenar. Vi hälsar på i Guldheden och träffar bland annat våra medarbetare Daniel och David som skapat en spännande och lärorik naturstig. Vi tipsar om hur du odlar på balkongen över sommaren och pratar med vår Trygghetschef om rollen som Trygghetsvärd. Du får också följa med till Hammarkullen och titta på vårt nya Rent och Snyggt-koncept och vi besöker familjen som vann vår Waterhack-tävling. Detta och mycket mer kan du läsa om genom att klicka här eller läsa artiklarna var för sig längre ner på sidan.

Hyresgästtidningen Trivas framsida. På bilden står fyra pojkar i fotbollskläder och ler in i kameran.

Artiklar

Ett gäng pojkar står uppradade i fotbollskläder

Föreningsliv

Två personer står med ryggen mot kameran. På ryggen står det Rent och snyggt på våran gård.

Rent och Snyggt

Eriksbergskranen

På upptäcksfärd

Tävling 2 2023 – var är vi?

2023-06-27

Vet du var bilden är tagen? Skicka in ditt svar till oss och får chansen att vinna två biobiljetter!

Läs mer Tävling 2 2023 – var är vi?

Tävling nr 1 2023 – här var vi!

2023-06-27
Visst var det en riktigt klurig bildfråga vi hade i förra numret? En närmast oigenkännlig plats tyckte vi på redaktionen men det var ändå många som listat ut vilket torg det handlade om – Radiotorget i Järnbrott! Riktigt stort grattis säger vi till er som gissade rätt. Vi har dragit fem vinnare som kan se fram emot ett biobesök.
Läs mer Tävling nr 1 2023 – här var vi!

MatRätt har öppnat i Rannebergen

2023-06-27
I april öppnade en ny livsmedelsbutik i Rannebergen – MatRätt. Butiken finns sedan tidigare i Flatås och är en del av ett koncept som drivs av Räddningsmissionen. Läs mer MatRätt har öppnat i Rannebergen

Hitta jobb med hjälp av Framtidshubben

2023-06-27
För att bidra till att fler får arbete, börjar studera eller startar eget företag öppnar nu Framtidenkoncernen sex så kallade Framtidshubbar tillsammans med Göteborgs Stadsmission, Göteborgs Stad och Business Region Göteborg (BRG).
Läs mer Hitta jobb med hjälp av Framtidshubben

Här skapas ett tryggt och trivsamt naturområde

2023-06-27
I sommar kommer hyresgästerna i Södra Biskopsgården kunna njuta av ett grönskande område intill Vårvädersgatan – som dessutom bidrar till den biologiska mångfalden. Arbetet med naturområdet påbörjades i höstas, efter önskemål från hyresgäster som upplevt platsen som otrygg.
Läs mer Här skapas ett tryggt och trivsamt naturområde

”Du ska kunna känna dig trygg där du bor”

2023-06-27
För några år sedan kom en lagändring i hyreslagen för att komma till rätta med oriktiga hyresförhållanden. Men vad innebär egentligen ett oriktigt hyresförhållande och varför är det viktigt?
Läs mer ”Du ska kunna känna dig trygg där du bor”

Snabbduschande familj tog priset!

2023-06-27
Grattis säger vi till Andreas, som med sambo Sara och barnen Alicia och Noah, sex och sju år, vann tävlingen om bästa waterhack och därmed kan se fram emot ett Lisebergsbesök med hotellnatt och extra allt!
Läs mer Snabbduschande familj tog priset!

Tusen tack för alla hack!

2023-06-27
42 miljoner liter. Mer än allt förpackat vatten som säljs i Sverige under två månader. Så mycket kranvatten sparade du och alla andra som bor hos Bostadsbolaget under perioden januari–mars jämfört med förra året. Läs mer Tusen tack för alla hack!

Gör balkongen till en grön oas

2023-06-27
Förvandla din balkong till en grönskande oas med vackra blommor och ätbara grödor – smart både för plånboken och miljön. Kicki, som är utemiljöstrateg på Bostadsbolaget, ger sina bästa tips för en lyckad balkongodling.
Läs mer Gör balkongen till en grön oas

Trygghetsvärdar på plats varje dag

2023-06-27
– Mitt uppdrag är att skapa en tydlighet i vår trygghetsorganisation – vilka vi är och varför vi finns. Vi ska vara närvarande vid rätt tidpunkt och rätt plats och helt enkelt vara en trygghetsskapande faktor i samhället. Det säger Daniel Neck som är ny trygghetschef på Bostadsbolaget sedan i höstas.
Läs mer Trygghetsvärdar på plats varje dag
Fler artiklar från Trivas

Vad vill du läsa om?

Har du idéer om artiklar eller tips på intressanta saker som händer i våra bostadsområden som du skulle vilja läsa om, så hör gärna av dig till oss!

Mejla Trivas om du har tips och förslag på vad du vill läsa om.

Tävling

Var är vi?
Drönarbild svartvit

Känner du igen området?

Denna gång söker vi ett område som anlades lagom till Göteborgs 300-årsjubileum och innebar vidgade vyer för dem som hade möjlighet.

Ledtråd: Idag ett område efter engelsk modell med blandad, småskalig bebyggelse och stor variation på växtsortimentet (över 600 växter!).

Tävla om två biobiljetter genom att skriva ner var du tror att bilden är tagen och skicka in till: trivas@bostadsbolaget.se eller
Bostadsbolaget, Trivas, Box 5044, 402 21 Göteborg.

Glöm inte skriva ditt namn, adress och telefonnummer.
Vi vill ha ditt svar senast den 31 augusti 2023.

Vill du veta svaret på förra frågan och veta om du vann? Klicka här!