Hoppa till innehåll

Trivas

Trivas webb startsida

Trivas är vår hyresgästtidning

Trivas är vår hyresgästtidning som kommer ut fyra gånger om året. Här hittar du nyheter, reportage och inspiration. Från och med år 2021 delas den ut i brevlådan bara till dig som har anmält att du vill ha den. Annars går det att läsa digitalt direkt här eller via den länk som kommer tillsammans med våra digitala nyhetsbrev.

Läs tidigare nummer

Vill du få tidningen hem i brevlådan?

Klicka här och fyll i dina uppgifter.

Trivas Film

Träffa Bostadsbolagets Aliya och hennes Mammagrupp i Biskopsgården.


Häng med till Eriksberg och träffa bland annat vår hyresgäst Signe.


Senaste numret

Årets första nummer av Trivas

Här är årets första Trivas. Du får bland annat träffa vår medarbetare Aliya som startade en mammagrupp i Biskopsgården. Vi hälsar på i Eriksberg och träffar bland annat vår hyresgäst Signe som bott här i många år. Du får lära dig hur du gör om du vill odla hemma där du bor och vi pratar med uthyrningskoordinator Linnéa som berättar om den nya Omflyttningsplatsen. Vi tipsar om hur du kan förlänga livslängden på frukt och grönsaker och berättar om resultatet av den senaste hyresgästenkäten. Detta och mycket mer kan du läsa om genom att klicka här eller läsa artiklarna var för sig längre ner på sidan.

Hyresgästtidningen Trivas framsida. Nummer 1 2023. På bilden står en kvinna och ler in i kameran.

Artiklar

En kvinna tittar in i kameran och ler

Utvecklingsområden

En man i ett kontrollrum.

Nöjda hyresgäster

Eriksbergskranen

Varvshistoria i modern tappning

Nytt avtal för parkering

2023-03-29

Under året kommer du som hyr en parkeringsplats av oss få ett brev där vi säger upp ditt avtal för parkeringen. Samtidigt erbjuds du att teckna ett nytt avtal för din parkeringsplats. Läs mer Nytt avtal för parkering

Rätt svar i Trivas nr 4 2022

2023-03-27
Stort grattis säger vi till er som gissade att det var Kyrkbyn på Hisingen som var motivet i förra numret! Många knäckte bildfrågan genom ledtråden ”skulptur av ett djur som ibland återfinns längst upp på en speciell byggnad”. Vi tänkte på tuppen av trä som ståtar på Eketrägatan 2 och den speciella byggnaden är så klart en kyrka! Vi har dragit fem vinnare som vi hoppas får en fin stund på bio.

Läs mer Rätt svar i Trivas nr 4 2022

Tävling 1 2023 – var är vi?

2023-03-27

Vet du var bilden är tagen? Skicka in ditt svar till oss och får chansen att vinna två biobiljetter!

Läs mer Tävling 1 2023 – var är vi?

Nio av tio har arbete efter Fastighetsakademin

2023-03-27
Intresserad av teknik och fastighetsförvaltning? Fastighetsakademin i Västra Frölunda kan vara starten på en spännande resa mot jobb inom fastighetsbranschen.
Läs mer Nio av tio har arbete efter Fastighetsakademin

”Waterhacks” som gav resultat

2023-03-27
Du kanske känner igen begreppet ”waterhack” och symbolen här bredvid? Det är så det sett ut när Bostadsbolaget de senaste månaderna påmint oss om att spara vatten. Du kanske rent av har varit med och tävlat med ditt bästa vattenspartips?
Läs mer ”Waterhacks” som gav resultat

Byt lägenhet över hela stan

2023-03-27
I slutet av förra året drog den nya Omflyttningsplatsen i gång. Ny på det viset att du nu har möjlighet att byta lägenhet inom hela allmännyttan – över hela staden!
Läs mer Byt lägenhet över hela stan

Sortera sopor med stil

2023-03-27
Kan roligare och mer kreativa miljörum få oss att bli bättre på att sortera våra sopor? Det är vad Bostadsbolaget undersöker i pilotprojektet Miljörum 2.0. I Landala, Brunnsbo och Rannebergen har rummen målats och inretts med kristallkronor, fototapeter med naturmotiv, färgglada detaljer och nya skyltar.
Läs mer Sortera sopor med stil

Ännu fler hyresgäster gjorde sina röster hörda

2023-03-27
Fler hyresgäster än någonsin* svarade på Bostadsbolagets enkät som gick ut till hälften av alla hushåll i höstas – 62,4 procent jämfört med 58,3 procent året före.
– Det är väldigt positivt att så många vill göra sina röster hörda, säger Catarina Hagwall, chef för Marknad & Kommunikation på Bostadsbolaget.
Läs mer Ännu fler hyresgäster gjorde sina röster hörda

Laga mat på dina rester

2023-03-27
Känns det som att matkontot slukar halva lönen? I takt med att matpriserna ökar är det läge att vara lite extra sparsam. Ta bättre vara på det du har i kylen, frysen och i skafferiet så gör du både plånboken och miljön en tjänst.
Läs mer Laga mat på dina rester

Starta odlarförening ihop med grannarna!

2023-03-27
Lök, potatis, kryddor, bär och blommor. Det växer så det knakar i pallkragar och på odlingslotter runt om i Göteborg – men det finns utrymme för mer. Är du sugen på att sätta i gång? Kontakta din miljövärd!
Läs mer Starta odlarförening ihop med grannarna!
Fler artiklar från Trivas

Vad vill du läsa om?

Har du idéer om artiklar eller tips på intressanta saker som händer i våra bostadsområden som du skulle vilja läsa om, så hör gärna av dig till oss!

Mejla Trivas om du har tips och förslag på vad du vill läsa om.

Tävling

Var är vi?
Barn som spelar fotboll.

Känner du igen området?

Denna gång söker vi ett torg i västra Göteborg som invigdes 1954.

Ledtråd: Torget tillkom efter amerikansk modell och var det första i sitt slag i Sverige. 2019–2020 byggdes tre nya hus i anslutning till torget.

Tävla om två biobiljetter genom att skriva ner var du tror att bilden är tagen och skicka in till: trivas@bostadsbolaget.se eller
Bostadsbolaget, Trivas, Box 5044, 402 21 Göteborg.

Glöm inte skriva ditt namn, adress och telefonnummer.
Vi vill ha ditt svar senast den 28 april 2023.

Vill du veta svaret på förra frågan och veta om du vann? Klicka här!