Hoppa till innehåll

Trivas

Matfestival Biskopsgarden.jpg

Trivas är vår hyresgästtidning

Trivas är vår hyresgästtidning som kommer ut fyra gånger om året. Här hittar du nyheter, reportage och inspiration. Från och med år 2021 delas den ut i brevlådan bara till dig som har anmält att du vill ha den. Annars går det att läsa digitalt direkt här eller via den länk som kommer tillsammans med våra digitala nyhetsbrev.

Läs tidigare nummer

Vill du få tidningen hem i brevlådan?

Klicka här och fyll i dina uppgifter.

 

Senaste numret

Årets sista nummer av Trivas

Här är årets fjärde och sista Trivas. I det här numret träffar vi utvecklingsledarna Anders, Rebecca, Suraya och Natalie i Hammarkullen som berättar mer om vad rollen innebär. Vi gör också en utflykt till Biskopsgården där vi får träffa fastighetsvärd Mathias, förvaltare Raffe och miljövärd Annelie som alla har sina guldkorn i området som de vill berätta om.
Vi tittar närmare på vårt nya mobilitetskoncept Hit & Dit och tipsar om alternativa måltider till julhelgerna samt miljövänliga sätt att rengöra därhemma inför långledigheten.
I Landala var trygghetsbetygen på väg ner, men nu har personalen vänt trenden och det berättar miljövärd Theresa och förvaltare Per mer om.
Detta och mycket mer får du läsa om här!

Hyresgästtidningen Trivas framsida. På bilden syns ett pepparkakshus.

Trivas Film

Välkommen till Biskopsgården!

Träffa våra utvecklingsledare i Hammarkullen!


Artiklar

Två personer tittar in i kameran

På utflykt i våra områden

Fyra personer sitter mitt emot varandra på en bänk.

Nyfiken på

Två anställda på Bostadsbolaget pratar med varandra

Trygghet

Tävling 4 2023 – var är vi?

2023-12-10

Vet du var bilden är tagen? Skicka in ditt svar till oss och får chansen att vinna två biobiljetter!

Läs mer Tävling 4 2023 – var är vi?

Tävling nr 3 2023 – här var vi!

2023-12-10
Tack för alla svar på förra numrets bildfråga! Riktigt många svar kom in och de allra flesta gissade rätt – Hult Åsen i Askim! Bland de rätta svaren har vi dragit fem vinnare som kan se fram emot ett biobesök. Grattis till er!
Läs mer Tävling nr 3 2023 – här var vi!

Vad vill du att ett hus ska berätta?

2023-12-10
Ett bostadshus är inte bara en konstruktion av väggar, tak, golv, trapphus och vattenledningar. Det är ritat och byggt med tankar om en bättre stad och en enklare vardag, på olika sätt i olika tider. Det är där våra liv utspelar sig och vår egen och andra göteborgares historia sitter i väggarna.

Läs mer Vad vill du att ett hus ska berätta?

Grönt är skönt på vinterfesten

2023-12-10
Snart är vinterns alla helger här med fester och firanden. I år tänker vi lite extra på både plånboken och klimatet. Trivas vill därför tipsa om några nya favoriter som sätter guldkant på kalaset – utan kött men med mycket grönt. Rätterna är lättlagade och passar bra när ni är många runt bordet!

Läs mer Grönt är skönt på vinterfesten

Helgfint kök på ett naturligt sätt

2023-12-10
Hög tid att fräscha upp köket inför helgernas matlagning, gemenskap och festligheter. Med naturliga ingredienser som du kanske redan har hemma är du rustad för att göra en ordentlig julstädning. Lite härlig musik till det så går jobbet som en dans!

Läs mer Helgfint kök på ett naturligt sätt

Smartare tvätt med ny teknik

2023-12-10
Ett test med självdoserande tvättmaskiner i Tuve har blivit succé. I kombination med teknik som renar vattnet från skadliga mikroplaster* kan hyresgästerna tvätta med mindre miljöpåverkan och utan att behöva ta med sig eget tvättmedel.

Läs mer Smartare tvätt med ny teknik

Svårt att betala hyran? Hör av dig i tid!

2023-12-10
Inflation och höjda priser gör det svårt för många att få pengarna att räcka till. Det kan leda till problem med att betala sina räkningar i tid, inte minst hyran.
– Det finns hjälp att få, både från oss som hyresvärd och från andra aktörer i kommunen. Det viktigaste är att du hör av dig och helst i ett tidigt skede – då är det lättare att få hjälp, säger Sara som är debiteringschef på Bostadsbolaget.

Läs mer Svårt att betala hyran? Hör av dig i tid!

Påverka din månadshyra – spara vatten och miljö

2023-12-10
Under nästa år börjar Bostadsbolaget installera vattenmätare i flera områden i Göteborg. Målet är att det ska ske i alla lägenheter fram till 2030. Denna mätare innebär att du själv kan vara med och påverka din hyra och dessutom göra något bra för miljön.
Läs mer Påverka din månadshyra – spara vatten och miljö

Lustgården finns i Rannebergen

2023-12-10
Rannebergens bostadsområde, med sina stora gräsytor och många skogsdungar, har fått tillskott av sex stora granitskulpturer, signerade skulptören Marco Cueva. Skulptursamlingen har döpts till ”Lustgården”.
Läs mer Lustgården finns i Rannebergen

Hit o dit – på smartare sätt

2023-12-10
Promenaden till skolan, bussresan till jobbet, bilturen till stormarknaden. Det finns många sätt att ta sig från en punkt till en annan – mer eller mindre smart och hållbart. En blåsig höstdag i Västra Järnbrott passade Bostadsbolaget på att berätta om Hit & Dit.

Läs mer Hit o dit – på smartare sätt

Fler artiklar från Trivas

Vad vill du läsa om?

Har du idéer om artiklar eller tips på intressanta saker som händer i våra bostadsområden som du skulle vilja läsa om, så hör gärna av dig till oss!

Mejla Trivas om du har tips och förslag på vad du vill läsa om.

Tävling

Var är vi?
Drönarbild svartvit

Känner du igen området?

Denna gång söker vi ett område som huvudsakligen byggdes 1968–1979.

Ledtråd: 1997 spelades det in en TV-serie här med bland andra Maria Lundqvist och Reine Brynolfsson i rollerna.

Tävla om två biobiljetter genom att skriva ner var du tror att bilden är tagen och skicka in till: trivas@bostadsbolaget.se eller
Bostadsbolaget, Trivas, Box 5044, 402 21 Göteborg.

Glöm inte skriva ditt namn, adress och telefonnummer.
Vi vill ha ditt svar senast den 31 januari 2024.

Vill du veta svaret på förra frågan och veta om du vann? Klicka här!