Hoppa till innehåll

Trygghetsboende

Kvinna håller i en tomat

Trygghetsboende

Bostadsbolaget erbjuder trygghetsboende för dig över 70 år. Genom ett antal trygghetsskapande åtgärder möjliggör vi för äldre hyresgäster att bo kvar hemma länge. I lägenheterna finns bland annat spisvakt, digitalt titthål i ytterdörren och stödhandtag i badrummet.

Vad är ett trygghetsboende?
  • Bostadsbolagets trygghetsboende är till för dig som fyllt 70.
  • erbjuder god fysisk tillgänglighet.
  • har en lokal för samvaro och aktiviteter.
  • har en trygghetsvärd på plats i huset.

 

Var har Bostadsbolaget trygghetsboenden?

I nuläget finns trygghetsboenden i Majviken, Rannebergen och Öster om Heden. Lägenheterna kan ligga ihop i samma hus eller vara utspridda över området. Gemensamt är att de har en lokal i samma område där aktiviteter hålls av trygghetsvärden regelbundet.

Kostar det något att vara med i ett trygghetsboende?

Nej det kostar inget extra att vara med i trygghetsboendet. Hyran förblir densamma. Ibland önskar däremot anslutna hyresgäster en (frivillig) aktivitet som erbjuds mot en kostnad.

Hur söker jag lägenhet i ett trygghetsboende?

Det finns ingen särskild kö till våra trygghetsboenden utan lägenheterna söks på vanligt sätt via Boplats. Kriterierna för att kunna söka en lägenhet på Boplats som är ansluten till trygghetsboende är följande:

  • Personen som söker lägenheten ska ha fyllt 70 år
  • Det får max bo 2 personer i lägenheten
  • Inga personer under 18 år får bo i lägenheten

 

Tänk på att vara ute i god tid och att du måste vara registrerad på Boplats för att söka där.  Är du redan idag vår hyresgäst finns också möjlighet att söka bland lediga lägenheter via Omflyttningsplatsen här på vår webb. Då gäller samma kriterier som ovan.

Antalet lägenheter som kan anslutas till ett trygghetsboende är begränsat. Blir en ansluten lägenhet ledig annonseras den ut på bostadsmarknaden som vanligt och möjliggör samtidigt för att en annan hyresgäst i området att ansluta till trygghetsboendet.

Behövs något biståndsbeslut från kommunen för att få söka?

Nej det behövs inte.

Hur söker jag?

Trygghetsboenden hos oss går att söka via Boplats och Omflyttningsplatsen (om du är hyresgäst hos allmännyttan idag). Du behöver ha en köplats likt för övriga lägenheter men får automatiskt rätt att söka trygghetsboenden när du fyllt 70 år. Kön är då inte lika lång eftersom endast personer över 70 år får lova att söka. Läs mer hur du söker lägenhet här.

Vart finns det trygghetsboende?

I nuläget har vi trygghetsboenden i Majviken, Rannebergen och Öster om Heden. Nya trygghetsboendelägenheter byggs även på Smörslottsgatan. Se vår nyproduktion.

Frågor?

Kontakta uthyraren för det bostadsområde du är intresserad av. Ring gärna vår växel på 031-731 50 00 så kopplar de dig till rätt person.