REGISTRERA

Registrera dig som ny användare här.

    Registrera dig

 

LOGGA IN

Hej!

Ange ditt personnummer med 10 siffror utan bindestreck (ÅÅMMDDxxxx).
 
Glömt lösenordet? →
 

Arbeta hos oss

Tillsammans är vi på Bostadsbolaget över 330 medarbetare som varje dag arbetar för att ge goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. Våra medarbetare är stolta över sitt arbete och över sitt företag. Att ha motiverade medarbetare är en av våra framgångsfaktorer

 

LEDIGA JOBB

Publicerad
Vi söker en kommunikativ fastighetsvärd

Nu söker vi efter en medarbetare till en ny tjänst i Högsbo. ... Läs mer

Vi söker en fastighetsskötare

Nu söker vi en ny medarbetare till oss på Bostadsbolaget som vill vara med och utveckla goda och trivsamma boendemiljöer för våra hyresgäster. ... Läs mer

Vi söker fastighetsvärdar

Nu söker vi flera nya medarbetare till vårt centrala och östra distrikt. Vi söker fastighetsvärdar som vill vara med och utveckla goda och trivsamma boendemiljöer för våra hyresgäster. ... Läs mer

Säsongsjobba med trädgårdsskötsel på Hisingen

Vill du skapa Sveriges bästa utemiljöer tillsammans med oss? Nu söker vi säsongsanställd trädgårdspersonal till distrikt Hisingen. ... Läs mer

Säsongsjobba med trädgårdsskötsel på Öster

Vill du skapa Sveriges bästa utemiljöer tillsammans med oss? Nu söker vi säsongsanställd trädgårdspersonal till distrikt Öster. ... Läs mer

Säsongsjobba med trädgårdsskötsel i Centrum och Västra Göteborg

Vill du skapa Sveriges bästa utemiljöer tillsammans med oss? Nu söker vi säsongsanställd trädgårdspersonal till distrikt Centrum och Västra Göteborg. ... Läs mer

Spontanansökan

Du är alltid välkommen att skicka en spontanansökan till oss. ... Läs mer


 

Yrken

På Bostadsbolaget finns fastighetsvärdar, ekonomer, lokalvårdare, miljövärdar, förvaltare, upphandlare, projektledare och en rad andra yrken. Hos oss finns så många som över 20 yrkesroller representerade. De flesta arbetar nära våra hyresgäster ute i våra bostadsområden medan andra arbetar på stödenheterna på huvudkontoret i centrala Göteborg. Här presenterar vi några av våra kollegor och vad de gör på jobbet.

Controllerns huvudsakliga arbetsuppgifter är att analysera, att prognosticera och följa upp resultat samt att medverka i utveckling och skötsel av företaget. Intern styrning och kontroll genomsyrar arbetet, i form av målstyrning, affärsplanering och uppföljning. Controllern deltar även i arbetet med redovisning och bokslut. I Bostadsbolaget fokuseras en stor del av analys och utvecklingsarbetet kring affärsmässighet, inköp och avtal.

En viktig del av arbetsuppgifterna är också att förmedla informationen inom organisationen och att påverka så att analyserna leder till förändring i önskad riktning. I detta ligger att vara diskussionspartner till chefer och andra medarbetare.

Det är spännande att få insyn i alla delar av bolaget och stödja bolaget framåt i olika förbättringsprojekt.

/ Johan

Energianvändning i bostäder är ett högaktuellt område som påverkar miljö, ekonomi och människors vardagsliv. Det är ett intressant, fritt och mycket omväxlande arbete.

/ Vanja

Våra energiingenjörer arbetar för att hitta nya energieffektiva lösningar och för att utveckla de som finns. Vi ska erbjuda hyresgästerna ett bra inomhusklimat och arbetar med alla delar som inverkar på klimatet. I uppdraget ingår bland annat uppföljning av el-, värme och vattenförbrukning samt att ta fram förslag på hur vi kan minska desamma.

Att arbeta som energiingenjör innebär daglig kontakt med kollegor och entreprenörer då man förutom att driva olika projekt också fungerar som stöd i energi- och driftfrågor gällande energieffektiva ombyggnationer och upprustning av tekniska installationer

Jag tycker det är ett roligt och utvecklande jobb med många utmaningar. Det händer nya saker hela tiden och vi jobbar med både mjuka och hårda värden.

/ Rafael

I rollen ingår att utveckla, bevara och förädla fastigheterna samt säkerställa att kunderna är nöjda och att fastighetens ekonomi utvecklas enligt uppsatta mål. Att jobba som fastighetsförvaltare innebär även arbetsledaransvar. Detta innebär att fastighetsförvaltaren har intresse för ekonomi och affärsutveckling men även för människor och personlighetsutveckling. Fastighetsförvaltaren har daglig kontakt med sina hyresgäster och ansvarar för vissa kontraktsförhandlingar och avtalshantering.

Idag kan du läsa till fastighetsförvaltare på högskola, universitet och yrkeshögskola. Att arbeta som fastighetsförvaltare innebär att du har det övergripande ansvaret för flera fastigheter.

Jag tycker om kontakten med mina hyresgäster och våra leverantörer. Att få träffa människor från olika kulturer och med olika nationaliteter. Den ena arbetsdagen är inte den andra lik och jag har mycket varierande arbetsuppgifter.

/ Reza

Att arbeta som fastighetsvärd innebär ett stort ansvar för kontakten med hyresgästerna. Fastighetsvärden är hyresgästernas främsta kontakt på bolaget. Fastighetsvärden säkerställer att hyresgästerna känner sig trygga och nöjda i sin arbets- och boendemiljö. Fastighetsvärden har budgetansvar för sitt eget område och utför t ex besiktningar vid in- och avflyttning. Felsökning samt olika typer av reparationer ingår också i rollen. Service är ett viktigt ledord för en framgångsrik fastighetsvärd.

Fastighetsvärdsutbildningar finns på gymnasial nivå liksom Komvux.

Att arbeta som lokalvårdare innebär att hålla rent och snyggt i trapphus, korrdorer, entréer, tvättstugor och andra allmänna utrymmen. Som lokalvårdare är det viktigt att vara noggrann och ansvarsfull eftersom man har egna städområden. Att vara serviceinriktad är också viktigt eftersom man ofta möter hyresgäster.

Under de 32 år jag jobbat i Bostadsbolaget har jag träffat så många underbara hyresgäster och jag trivs verkligen med mitt jobb. När vi hjälps åt, boende och personal, skapar vi tillsammans en både trygg och trivsam omgivning att vistas i!

/ Sonya

Miljöstrategen är bolagets samordnare i miljöfrågor och fungerar som internkonsult, informatör och administratör när det kommer till miljö. Tillsammans med Bostadsbolagets miljöråd utvecklar miljöstrategen bolagets miljöarbete. I arbetet ingår det att samverka med stadens övriga aktörer och tillsammans hitta sätt att minimera verksamheternas miljöpåverkan och underlätta för göteborgaren att leva miljösmart.

Miljöstrategen ska tillföra företaget en bred och djup miljökunskap och ska ha en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå.

Det är roligt och omväxlande att jobba med miljöfrågor hos Bostadsbolaget, den ena dagen kan det var praktiska frågor på detaljnivå såsom hur många avfallskärl det behövs i ett miljörum, nästa dag diskuterar man kemikaliestrategier för hela staden. Det känns bra att i sitt arbete kunna bidra till ett mer hållbart Göteborg.

/ Eva

Att arbeta som miljövärd innebär ett stort ansvar för skötsel och underhåll av utemiljön.

Arbetsuppgifterna är allt från gräsklippning, ogräsrensning och skräpplockning till att rita och planera planteringar, beställa växter och göra enklare markarbeten. Till min hjälp har jag entreprenörer för större jobb och samarbetar med kollegor. Det jag uppskattar mest med jobbet är friheten och det egna ansvaret, det fysiska, att vara ute samt naturligtvis att få bidra till att göra utemiljön så fin och levande som möjligt.

/ Inger

Miljövärdens kompetensområde är brett. Förutom kunskap om träd och planteringar ska även miljövärden ha kunskap om leksäkerhet, skötsel och reparation av markbeläggningar etc. Under vinterhalvåret står miljövärdarna för snöröjning och halkbekämpning. Miljövärden ger hyresgästerna råd till vardags i allt från källsortering och kompostering till trädgårdsfrågor.

Du kan utbilda dig till Miljövärd på gymnasium.

Att arbeta som projektansvarig inom fastighetsutveckling innebär ett stort ansvar, och du måste vara drivande och ledande i hela processen, samt jobba långsiktigt. Kundkontakten är en stor del av den projektansvariges vardag och en viktig pusselbit för att förstå och bemöta kunders behov, genom en naturlig och förtroendefull dialog.

Det jag tycker är roligt är bland annat de många varierande arbetsuppgifterna och att träffa många olika typer av människor. Det är också kul av vara med från idé till färdig byggnad och att man har möjlighet att påverka byggnationen.

/ Mikael

Idag kan du läsa till uthyrare på gymnasiet. Att arbeta som uthyrare innebär ett stort ansvar för kontakten med hyresgästerna. Uthyraren är den man först möter som lägenhetssökande eller ny hyresgäst.

Som uthyrare arbetar man lite som spindeln i nätet. Vi har nära kontakt med fastighetsvärdar och förvaltare samt de som söker en lägenhet hos oss eller redan är vår hyresgäst. Det är viktigt att ha ett genuint intresse för människor då man som uthyrare ofta hanterar många personliga frågor, problem och önskningar.

/ Maria

Uthyrarnas ansvarsområde rymmer ett brett fält av uppgifter, allt ifrån uthyrningen av lägenheter, garage och p-platser till hantering av omflyttningar och direktbyten. Uthyraren är också hyresgästens kontaktperson när det gäller praktiska frågor kring boendet som till exempel kontrakt eller flytt.

 

Glädje – Tillsammans – Utmana

Våra värderingar är också våra drivkrafter. De säkerställer att vi agerar utifrån ett gemensamt perspektiv och beskriver hur vi ska vara – mot varandra som arbetskamrater, mot våra hyresgäster och i relationen till andra vi kommer i kontakt med.

 

Vi gör det ihop

För ett serviceföretag som Bostadsbolaget är engagerade och driftiga medarbetare en förutsättning för framgång. Att vara en god arbetsgivare är ett måste för att attrahera och behålla personal. Därför lägger vi bland annat stor vikt vid friskvård och kompetensutveckling.
Vi ser gärna att våra medarbetare speglar mångfalden bland stadens medborgare varpå jämställdhet och mångfald är en viktig del i personalpolitiken. Ett sätt in i arbetslivet är genom praktik eller en trainee-anställning och vi erbjuder ofta möjlighet till sådana samarbeten.
Har du frågor om Bostadsbolaget som arbets- eller praktikplats? Kontakta gärna Sara Gustafsson, Elisabeth Carlsson eller Maria Hultgren på vår personalavdelning via växelnummer 031-731 50 00.

 

Fastighetsakademin

Vill du utbilda dig inom fastighetsbranschen? Då kan Fastighetsakademin vara något för dig!
Fastighetsakademin är en yrkeshögskola i Göteborg som ägs och drivs av ett 50-tal aktörer; både offentliga och privata fastighetsbolag. De flesta är verksamma i Västsverige. Framtidenkoncernen är med och driver Fastighetsakademin och som varje år tar emot praktikanter till sina bostadsbolag som Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder. Sedan år 1999 har över 2000 medarbetare utbildats och arbetar nu inom fastighetsbranschen.
 
Läs mer och ansök till Fastighetsakademin här: www.fastighetsakademin.se.

 

Framtidens Fastighetslabb

Framtidens Fastighetslabb är ett upplevelsecenter där du får prova på att jobba i fastighetsbranchen via våra interaktiva stationer. Hos oss får elever från år 4-9 prova kreativa stationer som berättar om fastighetsbranchens olika yrken och hur vi bidrar till hållbar stadsutveckling i Göteborg.
 
Framtidens Fastighetslabb drivs av Framtidenkoncernen och är den första i sitt slag i Sverige. Alla stationer knyter an till läroplanens uppdrag om studie- och yrkesvägledning samt olika ämnens centrala innehåll om samarbete, problemlösning, reflektion och hållbar utveckling.
 
Läs mer om det här: Framtidens Fastighetslabb