Hoppa till innehåll

Student

Kyrkbyn Kyrkbytorget 1-3

Student på jakt efter boende?

Har du kommit in på drömutbildningen men står utan bostad? Bostadsbolaget har studentbostäder i Kyrkbyn och Landala. Boendet är en hjärtefråga för många, inte minst för studenter som ibland byter stad för sin utbildning. Med dessa studentbostäder hoppas vi kunna bidra till ett trivsamt boende i Göteborg.

Kyrkbyn

På Eketrägatan i Kyrkbyn har Bostadsbolaget 54 studentlägenheter. Nio av dem är tvårummare med kokvrå, övriga lägenheter är enrummare med kokvrå alternativt gemensamt kök. Samtliga lägenheter har eget badrum.

Kyrkbyn ligger centralt på Hisingen och är ett 1950-talsområde med fina grönytor. Mitt i bostadsområdet ligger Kyrkbytorget med butiker och annan service samtidigt som det inte är långt till Eriksbergs affärscentrum. Även idrottsanläggningarna Lundbybadet och Rambergsvallen ligger inom bekvämt avstånd. Från hållplatsen Eketrägatan tar det endast 11 minuter med buss in till Lilla Bommen i centrum.

Landala

Bara ett stenkast från Chalmers och några minuters promenad till Avenyn ligger Landala. I husen från 1970- och 80-talet finns bland annat 36 studentlägenheter bestående av ett rum och kokvrå, alla med eget badrum.

I området finns Landala Torg med mataffär, post och bank. Finns det du söker inte på torget tar spårvagnen från Kapellplatsen till Lilla Bommen vid Nordstan endast sju minuter.

Villkor för att söka studentbostad

För att kunna hyra en studentlägenhet hos oss måste du studera på CSN-berättigad eftergymnasial utbildning i Göteborg. Studieintyg eller antagningsbesked måste kunna visas upp vid kontraktsskrivning.

Övrigt om våra studentbostäder:
  • Alla lägenheter är uppkopplade till det snabba och säkra fibernätet Framtidens Bredband.
  • Efter avslutade studier får man bo kvar som vanlig förstahandshyresgäst. Du behöver alltså inte flytta när studietiden är slut.

Hur söker jag?

Lägenheterna söks via boplats.se. Tänk på att vara ute i god tid genom att registrera dig på boplats.se.
Mer information, så som hyresnivåer och planlösningar finns i annonserna på Boplats.

Frågor?

Välkommen att kontakta oss!
Har du frågor är du välkommen att ringa våra uthyrare via växelnummer 031-731 50 00