Hoppa till innehåll

Student

studentlägenhet där fotot visar säng och skrivbord

Student på jakt efter boende?

Har du kommit in på drömutbildningen men står utan bostad? Bostadsbolaget har studentbostäder i Brunnsbo, Kyrkbyn och Landala. Boendet är en hjärtefråga för många, inte minst för studenter som ibland byter stad för sin utbildning. Med dessa studentbostäder hoppas vi kunna bidra till ett trivsamt boende i Göteborg.

Brunnsbo

Studentbostäderna på Anekdotgatan i Brunnsbo byggdes 2014 och är framförallt lägenheter med ett rum och pentry samt eget badrum, men här finns även några lägenheter med två rum och kök. Bland enrummarna finns några som är lite rymligare och med badrum som fungerar även för den med rullstol. Sammanlagt finns här 54 enrummare och fyra tvårummare. Alla lägenheter hyrs ut omöblerade.

En busshållplats finns alldeles intill bostäderna och härifrån tar du dig till Lilla Bommen i centrum på 10 minuter. Närmsta mataffär finns på Brunnsbotorget några hundra meter bort  och till handelsområdet Backaplan kommer du på fyra minuter med buss.

Kyrkbyn

På Eketrägatan i Kyrkbyn har Bostadsbolaget 54 studentlägenheter. Nio av dem är tvårummare med kokvrå, övriga lägenheter är enrummare med kokvrå alternativt gemensamt kök. Samtliga lägenheter har eget badrum.

Kyrkbyn ligger centralt på Hisingen och är ett 1950-talsområde med fina grönytor. Mitt i bostadsområdet ligger Kyrkbytorget med butiker och annan service samtidigt som det inte är långt till Eriksbergs affärscentrum. Även idrottsanläggningarna Lundbybadet och Rambergsvallen ligger inom bekvämt avstånd. Från hållplatsen Eketrägatan tar det endast 11 minuter med buss in till Lilla Bommen i centrum.

Landala

Bara ett stenkast från Chalmers och några minuters promenad till Avenyn ligger Landala. I husen från 1970- och 80-talet finns bland annat 36 studentlägenheter bestående av ett rum och kokvrå, alla med eget badrum.

I området finns Landala Torg med mataffär, post och bank. Finns det du söker inte på torget tar spårvagnen från Kapellplatsen till Lilla Bommen vid Nordstan endast sju minuter.

Villkor för att söka studentbostad

För att kunna hyra en studentlägenhet hos oss måste du studera på CSN-berättigad eftergymnasial studie i Göteborg. Studieintyg eller antagningsbesked måste kunna visas upp vid kontraktsskrivning.

Övrigt om våra studentbostäder:
  • Alla lägenheter är uppkopplade till det snabba och säkra fibernätet Framtidens Bredband.
  • Husdjur är inte tillåtet i våra studentbostäder.
  • Alla våra studentbostäder är rökfria.

 

Kolla in filmen vi gjorde om studentbostäderna i Brunnsbo 2014

Hur söker jag?

Lägenheterna söks via boplats.se
Mer information, så som hyresnivåer och planlösningar finns i annonserna på Boplats.

Frågor?

Välkommen att kontakta oss!
Har du frågor är du välkommen att ringa våra uthyrare via växelnummer 031-731 50 00