Hoppa till innehåll

Västra Järnbrott

En drönarbild över Västra Järnbrott i Frölunda, Göteborg

Välkommen till Västra Järnbrott!

Västra Järnbrott är ett av de verkliga drömlägena i Göteborg. Cykelavstånd till havet och bekvämt promenadavstånd till Frölunda Torg, ett av regionens mest välsorterade köpcentrum med bl a varuhus, livs, systembolag och massor av specialbutiker. I direkt anslutning finns även Frölunda kulturhus med bibliotek, simhall och teater.

I Västra Järnbrott finns både låghus och höghus. I trevåningshuset ”Käppen” finns det i huvudsak treor. Alla med balkong eller uteplats. Gården är en stor bilfri parkanläggning med lekplatser, gräsmattor och bollplan.

Prismahuset på Norra Dragspelsgatan 20

Lägenheterna är modernt utrustade med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Idealiskt boende för singeln, den lilla familjen eller er som sålt huset och nu vill bo bekvämt i hyresrätt. Högst upp i huset finns en stor takterrass på över 30 kvadratmeter som alla har tillgång till. Träffa dina grannar på en kopp kaffe eller bara njut av den vidsträckta utsikten ut över havet. Samtliga lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare. De flesta lägenheter har inglasad balkong, så att du kan utnyttja den i alla väder.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättstugor finns antingen på bottenplan i fastigheten eller fristående på gården. Kontakta din fastighetsvärd för frågor som gäller tvättstugan eller behöver en bokningsbricka eller nyckel. Tvättstugorna är delvis utrustade med digitalt bokningssystem samt bokningstavla med markeringslås.

Sophantering

Här finns det soprum i anslutning till varje trapphus. På Norra och Södra Dragspelsgatan lämnar man sitt avfall i tillhörande soprum. Soprummen är låsta och för att komma in behöver man sitt Bokort. I Käppen finns moloker i anslutning till husen.


Nyheter

Söker du sommarjobb?

2023-02-03

Kom till sommarjobbsmässan i Tynnered tisdagen den 7 februari, klockan 16-18. Mässan sker i den nybyggda förskolan på Smaragdgatan 16. Läs mer Söker du sommarjobb?

Ny fastighetsvärd den 1 februari

2023-01-30

Du som bor på Södra Dragspelsgatan 20–28 & Norra Dragspelsgatan 9–31 har en ny fastighetsvärd från och med den 1 februari.

Han heter Michel och tar över efter Peter. Michel har jobbat inom Bostadsbolaget tidigare och har lång erfarenhet av fastighetsskötsel.

Läs mer Ny fastighetsvärd den 1 februari

Containerdagar 27/1 – 30/1

2023-01-26

Passa på att rensa hemma och i förrådet och släng saker du inte kan använda eller skänka bort. Under året kommer det ställas ut containrar i slutet av varje månad, där du som hyresgäst kan slänga allt förutom el, farliga ämnen och matavfall. Läs mer Containerdagar 27/1 – 30/1

Fler nyheter

Gatunamn:
Norra Dragspelsgatan
Pianogatan
Södra Dragspelsgatan
Byggnadsår: 1962, 1963, 1968, 2012
Antal lägenheter: 1323
Hiss: Delvis
Fiberbredband: Ja

Tillståndsparkering

Här hittar du information om tillståndsparkering

Fokus Frölunda/Tynnered

Är ett infoblad som riktar sig till boende i området.
Här hittar du alla nummer av Fokus Frölunda/Tynnered