Hoppa till innehåll

Västra Järnbrott

En drönarbild över Västra Järnbrott i Frölunda, Göteborg

Välkommen till Västra Järnbrott!

Västra Järnbrott är ett av de verkliga drömlägena i Göteborg. Cykelavstånd till havet och bekvämt promenadavstånd till Frölunda Torg, ett av regionens mest välsorterade köpcentrum med bl a varuhus, livs, systembolag och massor av specialbutiker. I direkt anslutning finns även Frölunda kulturhus med bibliotek, simhall och teater.

I Västra Järnbrott finns både låghus och höghus. I trevåningshuset ”Käppen” finns det i huvudsak treor. Alla med balkong eller uteplats. Gården är en stor bilfri parkanläggning med lekplatser, gräsmattor och bollplan.

Prismahuset på Norra Dragspelsgatan 20

Lägenheterna är modernt utrustade med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Idealiskt boende för singeln, den lilla familjen eller er som sålt huset och nu vill bo bekvämt i hyresrätt. Högst upp i huset finns en stor takterrass på över 30 kvadratmeter som alla har tillgång till. Träffa dina grannar på en kopp kaffe eller bara njut av den vidsträckta utsikten ut över havet. Samtliga lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare. De flesta lägenheter har inglasad balkong, så att du kan utnyttja den i alla väder.


Boendeinformation

Tvättstugor

Tvättstugor finns antingen på bottenplan i fastigheten eller fristående på gården. Kontakta din fastighetsvärd för frågor som gäller tvättstugan eller behöver en bokningsbricka eller nyckel. Tvättstugorna är delvis utrustade med digitalt bokningssystem samt bokningstavla med markeringslås.

Parkering

Här hittar du alla våra lediga parkeringsplatser.

Sophantering

Här finns det soprum i anslutning till varje trapphus. På Norra och Södra Dragspelsgatan lämnar man sitt avfall i tillhörande soprum. Soprummen är låsta och för att komma in behöver man sitt Bokort. I Käppen finns moloker i anslutning till husen.


Nyheter

Frejaskolans elever får mentorer från yrkeslivet

2024-05-02

Corneille går i sjunde klass på Frejaskolan i Tynnered. Han och femton andra elever ingår i ett program där de får extra stöd genom en mentor från yrkeslivet, läxhjälp och mycket mer. Bakom programmet står organisationen Nextar i samarbete med initiativet Destination Tynnered där Bostadsbolaget ingår.

Läs mer Frejaskolans elever får mentorer från yrkeslivet

Bron har fått ett namn!

2024-04-11

För drygt ett år sedan utlystes en namntävling för att döpa gångbron över Västerleden mellan Topasgatan och Frölunda Torg. Många förslag kom in och skickades sedan vidare till Göteborgs Stads namnberedning. Nu är det äntligen klart – bron har officiellt fått namnet Topasbron!

Läs mer Bron har fått ett namn!

Information om åtgärder efter sprängningarna

2024-03-08
Här kommer en uppdatering över vad som händer just nu i huset.

Läs mer Information om åtgärder efter sprängningarna

Fler nyheter

Gatunamn:
Norra Dragspelsgatan
Pianogatan
Södra Dragspelsgatan
Byggnadsår: 1962, 1963, 1968, 2012
Antal lägenheter: 1323
Hiss: Delvis
Fiberbredband: Ja

Fokus Frölunda/Tynnered

Fokus Frölunda/Tynnered är ett nyhetsblad som riktar sig till boende i området.
Här hittar du alla nummer av Fokus Frölunda/Tynnered