Hoppa till innehåll

Hammarkullen

Hammarkulletorget 41-46-2913-web.jpg

Välkommen till Hammarkullen!

Hammarkullen är en mångkulturell stadsdel vilket har präglat det utbud av aktiviteter och kommersiell verksamhet som finns här. Föreningslivet blomstrar och varje år anordnas det en färgsprakande karneval med en enorm lokal uppslutning.

Här finns alla bekvämligheter inom gångavstånd. Fritidsgården har bad- och motionsanläggning (stängt för renovering just nu) och runt torget hittar du bland annat bibliotek.

Lägenheterna är från ett till fyra rum och kök. Området Sandeslätt är extra barnvänligt med sina låga hus och många grönområden.


Boendeinformation

Tvättstugor

Fristående tvättstugor på gårdarna. Bredfjällsgatan har tvättstugor i källarplan.

Parkering

Här hittar du alla våra lediga parkeringsplatser.

Avfallshantering

På Hammarkulletorget finns miljörum utanför entréerna. Där slänger du matavfall och restavfall separat. Vid vissa entréer finns även grovavfallsrum, där slänger du större avfall så som möbler.

På Bredfjällsgatan finns sopnedkast i alla trapphus. Det finns också en miljöstation på Bredfjällsgatan 68 där du kan sortera matavfall, förpackningar och grovavfall.

Gropens Gård har underjordsbehållare för restavfall och matavfall på respektive gård.

Sandeslätt har sex miljöhus med restavfall, matavfall, förpackningar och grovavfallsrum.

I Hammarkullen finns två stycken återvinningsstationer där man kan sortera och slänga sina förpackningar. Dessa finns på:

  • Hammarkulletorget 35-36
  • Hammarkroken 2
Trygghetsvärdar

I Hammarkullen finns Bostadsbolagets trygghetsvärdar. De börjar sitt jobb när andra går hem. Trygghetsvärdarna vandrar i området och pratar med dig och dina grannar för att se till att området är trivsamt och tryggt på kvällar och helger. Ring till trygghetsvärdarna på 031- 731 53 00.


Nyheter

Sammanfattning av utvecklingsåret 2023 i Hammarkullen

2024-02-07
Här fortsätter vi att berätta om utvecklingsarbetet i Bostadsbolaget med vår sammanfattning av året som gått i Hammarkullen.
Läs mer Sammanfattning av utvecklingsåret 2023 i Hammarkullen

Klimatsmart inredning i nya studentboendet

2024-01-11

Det nya studentboendet i Hammarkullen är nu färdigt. I boendet ingår ett stort gemensamhetsutrymme med kök och soffdel. Här har vi på Bostadsbolaget tagit till en ny, klimatsmart metod. Vi har nämligen inrett hela rummet med enbart återbrukade möbler och prydnader. Läs mer Klimatsmart inredning i nya studentboendet

Varning för falska telefonsamtal

2023-12-27
Bedrägerier via falska telefonsamtal ökar kraftigt och många förlorar sina pengar genom att de luras att lämna ut kortuppgifter, koder, logga in på sin bank eller lämna ut smycken.

Läs mer Varning för falska telefonsamtal

Fler nyheter

Området

Gatunamn:
Hammarkulletorget
Bredfjällsgatan 2-66
Sandeslätt
Gropens gård 2-35
Byggnadsår: 1969-70
Antal lägenheter: 2232
Hiss: Delvis, samtliga uppgångar förutom låghusen har hiss.

Utvecklingsområde

Hammarkullen är ett av Bostadsbolagets två utvecklingsområden. Det innebär att vi lägger extra resurser på att utveckla området för att skapa ett mer jämlikt Göteborg. Här kan du läsa mer om det arbete som pågår

Fokus Hammarkullen

Fokus Hammarkullen är en tidning som riktar sig till boende i området. Här hittar du alla nummer av tidningen