Hoppa till innehåll

Hammarkullen

Hammarkulletorget 41-46-2913-web.jpg

Välkommen till Hammarkullen!

Hammarkullen är en mångkulturell stadsdel vilket har präglat det utbud av aktiviteter och kommersiell verksamhet som finns här. Föreningslivet blomstrar och varje år anordnas det en färgsprakande karneval med en enorm lokal uppslutning.

Här finns alla bekvämligheter inom gångavstånd. Fritidsgården har bad- och motionsanläggning (stängt för renovering just nu) och runt torget hittar du bland annat bibliotek.

Lägenheterna är från ett till fyra rum och kök. Området Sandeslätt är extra barnvänligt med sina låga hus och många grönområden.


Boendeinformation

Tvättstugor

Fristående tvättstugor på gårdarna. Bredfjällsgatan har tvättstugor i källarplan.

Parkering

Både uteplatser, täckt, eller inhägnad parkeringsplats och garage finns för uthyrning. Kontakta din fastighetsvärd om du behöver en parkeringsplats. Du som hyresgäst ansvarar för snöröjning av hyrd öppen parkeringsplats. Garage söker du här.

Avfallshantering

På Hammarkulletorget finns sopnedkast i varje trapphus för restavfall. Matavfall kan slängas i miljörum eller speciella rum för matavfall utanför entréerna.

På Bredfjällsgatan finns sopnedkast i alla trapphus. Det finns också en miljöstation på Bredfjällsgatan 68 där du kan sortera dina förpackningar och grovavfall.

Gropens Gård har underjordsbehållare för restavfall och matavfall på respektive gård.

Sandeslätt har sex miljöhus med restavfall, matavfall, förpackningar och grovavfallsrum.

I Hammarkullen finns två stycken återvinningsstationer där man kan sortera och slänga sina förpackningar. Dessa finns på:

  • Hammarkulletorget 35-36
  • Hammarkroken 2
Trygghetsvärdar

I Hammarkullen finns Bostadsbolagets trygghetsvärdar. De börjar sitt jobb när andra går hem. Trygghetsvärdarna vandrar i området och pratar med dig och dina grannar för att se till att området är trivsamt och tryggt på kvällar och helger. Ring till trygghetsvärdarna på 031- 731 53 00.


Nyheter

Välkommen till Hammarkullen!

2023-05-23

Äntligen är det dags för årets Hammarkullekarneval. Helgen den 26-28 maj fylls hela Hammarkullen med dans, musik, mat och människor. Ett fantastiskt tillfälle att träffa både gamla och nya vänner. Men Hammarkullen är såklart mycket mer än bara sin älskade karneval. Det är en stadsdel full av folk och liv, en plats väl värd att besöka! Läs mer Välkommen till Hammarkullen!

Nya hyror från och med den första maj

2023-05-15

Bostadsbolaget har tecknat ett nytt avtal med Hyresgästföreningen gällande hyreshöjning för 2023. Den genomsnittliga hyreshöjningen i år blir 4,25 procent och börjar gälla från och med den 1 maj. Läs mer Nya hyror från och med den första maj

Välkommen till Framtidshubben

2023-05-08

En plats där du kan få råd och stöd gällande studier, arbete och entreprenörskap.
Läs mer Välkommen till Framtidshubben

Fler nyheter

Området

Gatunamn:
Hammarkulletorget
Bredfjällsgatan 2-66
Sandeslätt
Gropens gård 2-35
Byggnadsår: 1969-70
Antal lägenheter: 2232
Hiss: Delvis, samtliga uppgångar förutom låghusen har hiss.

Utvecklingsområde

Hammarkullen är ett av Bostadsbolagets två utvecklingsområden. Det innebär att vi lägger extra resurser på att utveckla området för att skapa ett mer jämlikt Göteborg. Här kan du läsa mer om det arbete som pågår

Fokus Hammarkullen

Fokus Hammarkullen är en tidning som riktar sig till boende i området. Här hittar du alla nummer av tidningen