Hoppa till innehåll

Östra Kålltorp

Välkommen till Kålltorp!

I attraktiva Kålltorp, i direkt anslutning till natursköna Delsjöområdet planerar Bostadsbolaget och sex andra byggherrar för sammanlagt cirka 550 nya bostäder. Framtiden Byggutveckling bygger 160 hyresrätter i Östra Kålltorp för Bostadsbolaget. Entreprenör är MVB Väst AB. I Bostadsbolagets planer ingår bland annat ett samarbete med föreningen Tallhöjden Bogemenskap.

Stadsdelen är mycket attraktiv, både på grund av områdets speciella karaktär samt närheten till både natur och stadsliv. Här kan du njuta av både skog och lövträd, parker och strövområden. Här finns väl utbyggd service och nära till kollektivtrafiken, vilket gör det enkelt att leva i Kålltorp.

I första huset (3) kommer 60 st lägenheter att hyras ut till Tallhöjden Bogemenskap. I det andra huset (2) byggs 62 lägenheter och i det tredje huset (1) ska det byggas 38 lägenheter.

Karta över nybyggnation Östra Kålltorp. Bostadsbolagets hus är tre stycken till antalet, hus 1, 2 och 3 på Övre Sanatoriegatan i Östra Kålltorp. 


Vad händer just nu?

Det kommer ske en stor mängd tunga transporter och detta kommer medföra oväsen då det är sten-och grusmassor som ska transporteras bort. Inga störande arbeten kommer påbörjas innan kl 8.00 eller ske efter kl 17.00. Arbetet kommer pågå till och från under februari månad.

Vi har haft en syn av området tillsammans med Exploatering och Stadsmiljö från Göteborgs Stad. På deras inrådan kommer ett par träd beskäras och kapas då de inte mår bra, och ett träd kapas till en så kallad högstubbe som kommer agera insektshotell. Detta arbete kommer att utföras inom en snar framtid, datum ej satt ännu. Det kommer att ske utanför vårt byggstaket, och i höjd med Qvidingsgatan 8–10. Arbetet kommer utföras av en arborist

Fasader Kålltorp, 3D-rendering som visar byggnationen. Fasader – vy från gatan.

Fasader Kålltorp baksidan. 3D-rendering som visar byggnationen. Fasader – vy från baksidan.


Klicka på bilderna för större format.
Med reservation för eventuella ändringar i projektet.

 

Intresserad?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i projektet och när uthyrningen startar.

Lägenheterna kommer att hyras ut via Boplats och Omflyttningsplatsen. Registrera dig på boplats.se redan idag

Område: Kålltorp
Omfattning: 160 lägenheter
Status: Upphandling av ny entreprenör
Byggstart: Sommar 2022
Planerad uthyrningsstart: Preliminärt sommaren 2025
Planerad inflyttning: Preliminärt våren 2026
Hitta hit!

Tallhöjden Bogemenskap

I det här projektet samverkar Bostadsbolaget med Tallhöjden bogemenskap. Målsättningen är att skapa ett gemenskapsboende med ca 60 lägenheter som en del i Bostadsbolagets samlade byggnation i området.

 

Uthyrningsfrågor?

Byggfrågor?

Christina Nilsson
Projektchef
Framtiden Byggutveckling
christina.nilsson@framtiden.se
031-773 83 46