Hoppa till innehåll

Östra Kålltorp

Välkommen till Kålltorp!

I attraktiva Kålltorp, i direkt anslutning till natursköna Delsjöområdet planerar Bostadsbolaget och sex andra byggherrar för sammanlagt cirka 550 nya bostäder. Framtiden Byggutveckling bygger 160 hyresrätter i Östra Kålltorp för Bostadsbolaget. I Bostadsbolagets planer ingår bland annat ett samarbete med föreningen Tallhöjden Bogemenskap.

Stadsdelen är mycket attraktiv, både på grund av områdets speciella karaktär samt närheten till både natur och stadsliv. Här kan du njuta av både skog och lövträd, parker och strövområden. Här finns väl utbyggd service och nära till kollektivtrafiken, vilket gör det enkelt att leva i Kålltorp.

I första huset (3) kommer 60 st lägenheter att hyras ut till Tallhöjden Bogemenskap. I det andra huset (2) byggs 62 lägenheter och i det tredje huset (1) ska det byggas 38 lägenheter.

Karta över nybyggnation Östra Kålltorp. Bostadsbolagets hus är tre stycken till antalet, hus 1, 2 och 3 på Övre Sanatoriegatan i Östra Kålltorp. 


Vad händer just nu?

Vi har under en tid haft problem med entreprenören som bygger våra hus i Östra Kålltorp. Tidplanen har inte följts och leveranser har uteblivit. På grund av detta har vi tillsammans med Framtiden Byggutveckling beslutat att avsluta vårt samarbete med entreprenören.

Just nu pågår arbetet med att handla upp en ny entreprenör och vår förhoppning är att det blir klart under 2023. Fram till det att en ny entreprenör finns på plats kommer byggarbetena i Östra Kålltorp att stå stilla och det är i dagsläget svårt att svara på frågan när vi börjar bygga igen.

Fasader Kålltorp, 3D-rendering som visar byggnationen. Fasader – vy från gatan.

Fasader Kålltorp baksidan. 3D-rendering som visar byggnationen. Fasader – vy från baksidan.


Klicka på bilderna för större format.
Med reservation för eventuella ändringar i projektet.

Intresserad?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i projektet och när uthyrningen startar.

Lägenheterna kommer att hyras ut via Boplats och Omflyttningsplatsen. Registrera dig på boplats.se redan idag

Område: Kålltorp
Omfattning: 160 lägenheter
Status: Upphandling av ny entreprenör
Byggstart: Sommar 2022
Planerad uthyrningsstart: Senare besked
Planerad inflyttning: Senare besked
Hitta hit!

Tallhöjden Bogemenskap

I det här projektet samverkar Bostadsbolaget med Tallhöjden bogemenskap. Målsättningen är att skapa ett gemenskapsboende med ca 60 lägenheter som en del i Bostadsbolagets samlade byggnation i området.

 

Uthyrningsfrågor?

Byggfrågor?

Christina Nilsson
Projektchef
Framtiden Byggutveckling
christina.nilsson@framtiden.se
031-773 83 46