Hoppa till innehåll

Lucka 19 – Stans bästa pulkabacke?

Snön verkar lysa med sin frånvaro på Västkusten. Men när den kommer är vi redo! I dagens lucka tipsar vi om stans bästa pulkabackar.

Bragebacken – Slottsskogen
Bragebacken är en gammal backhoppningsbacke, invigd 1902,  på Bragehöjden i Slottsskogen. Idag är backen inte längre i bruk utan används i sportsammanhang istället till tuffa löpträningar och, när snön väl faller över Göteborg, för stans pulkaåkare.

Brudarebacken – Brudaremossen, Delsjön
Brudarebacken – eller Göteborgs närmsta fjäll som backen kallas. Med en längd av 270 meter en fallhöjd på 42 m är Brudarebacken i Delsjöområdet en idealisk ungdoms- och familjebacke för all vinteraktivitet och friluftsliv. Med två knappliftar, skiduthyrning och konstsnöanläggning är Brudarebacken perfekt för skidåkning, men också för riktigt bra pulkaåkning.

Fjällbo Ängar – Bergsjön
Fjällbo Ängar är ett naturområde som är känt bland stadens klättrare genom Utbybergens branta klippväggar. Här finns fantastisk utsikt och en naturstig på 5 km, vackert under alla årstider. Men under snöiga dagar på vintern finns här också en lång och härlig pulkabacke.

Nu får vi bara vänta på snön. Se upp i backen… 

 

pulka