REGISTRERA

Registrera dig som ny användare.

    Registrera dig

 

 

LOGGA IN

Ange ditt personnummer med 10 siffror utan bindestreck (ÅÅMMDDxxxx).

Glömt lösenordet? →
 

Miljö och avfall

Avfallshantering och miljösmarta val

På den här sidan har vi samlat tips och regler kring sortering, återvinning och avfallshantering.

Miljösmarta val
30 sätt att minska ditt avfall
Naturvårdsverkets hemsida

 

Återvinning

Göteborgs Stads webbsida om Miljö och klimat finns allt du behöver veta om hur du sorterar, var återvinningsplatser finns, var du kan slänga farligt avfall och mycket annat. Där hittar du också Sorteringsguiden som hjälper dig att sortera rätt. Information om vilka sorteringsmöjligheter som finns i just ditt område får du från din fastighetsvärd.
 

Matavfall

I de flesta av våra områden kan du sortera ut och lämna ditt matavfall. Energin och näringen i matavfallet blir biogas och biogödsel. Varje påse du lämnar räcker till att köra en bil 4 km. Bruna papperspåsar avsedda för matavfall och hållare till dessa får du av din fastighetsvärd.

Lyckas med bruna påsen
 

Farligt avfall

Farligt avfall måste lämnas på särskilda platser, exempelvis Farligt Avfall-bilen. Till den kan du lämna farligt avfall som inte får slängas i restavfallet, exempelvis batterier, lampor, färg, lim, sprayburkar med innehåll, olja, små el- och elektronikprodukter. Läs mer om Farligt Avfall-bilen och ta del av körschemat

Du kan lämna in kasserad elektronik i butiker som säljer elutrustning. Du kan också lämna in elavfall på kommunens återvinningscentraler.

 

Kläder och textil

Plagg eller gardiner du tröttnat på går att återvinna. Nedan hittar du återvinningscontainrar för all slags textil, inte bara kläder. Textilier som kommer in till någon av Human Bridges behållare säljs i Lindra Second Hands butiker eller skickas som bistånd till länder i Afrika och Östeuropa. En del av det insamlade säljs till utvalda sorteringsanläggningar i Europa för återanvändning och återvinning. Överskottet från all försäljning av textilier finansierar biståndsinsatser. Vinsten från Myrornas verksamhet går till Frälsningsarméns sociala arbete för människor som är i behov av stöd och hjälp i Sverige.

HUMAN BRIDGE

Pilgatan 22
Östra Skansgatan 22
Sandeslätt 54
Sandeslättsgatan/Hkt 36
Späckhuggargatan 3A
Bokekullsgatan 5B
Kalendervägen 20
Hundraårsgatan 19
Månadsgatan 39
Veckogatan 4
Gregorianska gatan 34
Smörslottsgatan 40
Träkilsgatan 27
Norumshöjd 1
Norumshöjd 50
Nolehultsvägen/Norumshöjd 93
Godvädersgatan 16 och 23
Dimvädersgatan 37 och 57
Klarvädersgatan 15
Friskväderstorget 2
Rimfrostgatan 125
Temperaturgatan 2
Bildradiogatan 41
Hagforsgatan 4
Uddeholmsgatan/Helleforsgatan

MYRORNA

Kalendervägen 20
Syster Emmas gata 11
Högsbogatan 13
Äringsgatan 4

 

Frågor?

Klicka på vår miljömaskot ReTure