Hoppa till innehåll

Smörslottsgatan

 

Välkommen till Robertshöjd!

I Robertshöjd, vid Smörslottsgatan, planeras nya bostäder. Här har Bostadsbolaget tillsammans med Framtidenkoncernen fått i uppdrag att bygga 249 nya bostäder med naturen som granne.

Fasaderna på de nya husen

Fakta om projektet

Vid Smörslottsgatan byggs det nu två områden med totalt 249 nya lägenheter. I området kommer även 4 bilpoolplatser, miljöhus och cykelparkeringar att finnas. Utemiljön kommer innefatta grönska, bord, bänkar och lekutrustning.

Område A innefattar 109 lägenheter varav 28 av dessa är trygghetsboende. Läs mer om trygghetsboenden här. Upphandlad entreprenör för detta område är Wästbygg.

Område B innefattar 140 lägenheter varav 12 av dessa är BmSS (boende med särskilt stöd) samt friliggande garage. Upphandlad entreprenör för detta område är Tornstaden.

Den totala lägenhetsfördelningen är:

1 rum och kök: 70 st, 32-47 kvm

2 rum och kök: 91 st,  53-55 kvm

3 rum och kök: 82 st, 66-82 kvm

4 rum och kök: 6 st, 93 kvm

Alla lägenheter kommer ha installerad tvättmaskin och torktumlare. Samtliga lägenheter, med undantag för fyra vindslägenheter, har balkong eller uteplats.

Hyror sätts under hösten 2024.

 

Vad händer just nu?

Juni-juli

Nu börjar husen ta fart på höjden. Första taken är lagda på husen i område B längs med Robertshöjdsgatan. Arbetet fortsätter nu med att färdigställa huskropparna och färdigställa grunden på det sista huset i område B. Parallellt med det påbörjas arbete inuti husen.

Även område A växer nu på höjden och kran är på plats för att lyfta väggar. En del transporter kör fortsatt i området framförallt längs med Smörslottsgatan.

Båda byggena kommer ha semesteruppehåll vecka 30-31.

Ett av husen i område B

Trapphus i hus på område B

Hall i hus på område B

Kök i hus på område B

Spadtag av Framtiden, Tornstaden och Wästbygg

Framtiden, Framtiden Byggutveckling, Wästbygg och Tornstaden tar det första spadtaget inför nybyggnationen.

 

Intresserad?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om nyproduktion för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i projektet och när uthyrningen startar.

Är du idag hyresgäst hos Bostadsbolaget kan du söka lägenhet via Omflyttningsplatsen, annars via Boplats. Registrera dig på boplats.se redan idag.

Område: Robertshöjd
Omfattning: 249 lägenheter
Status: Byggnation pågår
Planerad byggstart: Oktober/november 2023
Planerad uthyrningsstart: Höst/vinter 2024
Planerad inflyttning: Vår och höst 2025
Hitta hit!

Uthyrningsfrågor?