REGISTRERA

Registrera dig som ny användare.

    Registrera dig

 

 

LOGGA IN

Ange ditt personnummer med 10 siffror utan bindestreck (ÅÅMMDDxxxx).

Glömt lösenordet? →
 

Så här söker du

Hyresgäst

Har du ett förstahandskontrakt och vill flytta till en annan lägenhet inom Bostadsbolaget söker du lediga lägenheter via Omflyttningsplatsen.

1. Registrera dig på bostadsbolaget.se för att få tillgång till Mina sidor
Du behöver ange ditt personnummer samt objektsnumret som finns på din hyresavi och ditt hyreskontrakt.

2. Logga in
När registreringen är klar kan du logga in på Mina sidor. På Mina sidor kan du bland annat göra felanmälan, se hyresavier och söka lediga lägenheter.

3. Sök ny lägenhet
Under Sök ledigt hittar du de lägenheter som annonseras på Omflyttningsplatsen. Du kan söka tre lägenheter per publiceringstillfälle så tänk på att söka de som passar dina önskemål. Via Sök ledigt hittar du också de lägenheter som annonseras på boplats.se och som alla kan söka.

4. Erbjudande
Stämmer du in på urvalsprofilen för en lägenhet kan du få ett erbjudande. På grund av risken för smittspridning av coronaviruset covid-19 kommer du inte bli kallad till en fysisk lägenhetsvisning. Som sökande får du tacka ja eller nej till lägenheten utifrån den information som finns i lägenhetsannonsen, planritning samt eventuell information från besiktning och på Bostadsbolagets hemsida. Du kommer att få ett separat e-postmeddelande med bifogade bilder på lägenhetens kök och badrum.

5. Svara i tid
Erbjudande om lägenhet skickas via mejl eller brev och syns även på Mina sidor på bostadsbolaget.se. Om du inte svarar i tid eller om du tackar nej till fem erbjudanden under sex månader kan du inte söka lägenhet under de kommande sex månaderna.


Ej hyresgäst

Du som inte är hyresgäst hos Bostadsbolaget söker våra lägenheter via Boplats.

1. Registrera dig på boplats.se
För att söka lägenhet via Boplats måste du vara registrerad och ha en ifylld profil på boplats.se. Du måste vara 17 år vid registreringen och 18 år för att kunna söka lägenhet. Du betalar en administrativ avgift på 200 kr per år.

2. Anmäl intresse
Du anmäler själv intresse för de lägenheter som du är intresserad av. Du kan bara söka de lägenheter där du uppfyller villkoren. För Bostadsbolagets lägenheter gäller att den sökande med flest dagar på boplats.se får erbjudande först.

3. Erbjudande
Om du har anmält intresse kan du få ett erbjudande om visning. Erbjudandet skickas till den mejladress du uppgett vid registrering. På grund av risken för smittspridning av coronaviruset covid-19 kommer du inte bli kallad till en fysisk lägenhetsvisning. Som sökande får du tacka ja eller nej till lägenheten utifrån den information som finns i lägenhetsannonsen, planritning samt eventuell information från besiktning och på Bostadsbolagets hemsida. Du kommer att få ett separat e-postmeddelande med bifogade bilder på lägenhetens kök och badrum.

4. Svara ja eller nej
Nästa steg är att tacka ja eller nej till lägenheten. Det gör du inom angiven tid via Mina Sidor på boplats.se. På så sätt får Bostadsbolaget besked om du vill teckna kontrakt eller ej. Du som tackar nej eller låter bli att svara sex gånger under en period på sex månader, kommer att bli vilande och kan inte söka lägenhet under sex månader från och med det sjätte nej-svaret. Du blir däremot inte av med dina samlade dagar om avgiften betalas.

5. Kontraktsskrivning
Tecknar du hyreskontrakt nollställs dina dagar på Boplats.


Andrahandsuthyrning

Som hyresgäst har du rätt att hyra ut din lägenhet i andra hand om du har ”beaktansvärda skäl”. Exempel på sådana är arbete eller studier på annan ort, militärtjänstgöring eller provsamboende med partner i annan lägenhet. Du måste ha Bostadsbolagets medgivande för uthyrningen. Varje ansökan prövas enskilt och skälen till uthyrningen ska kunna styrkas med intyg. Medgivande är alltid tidsbegränsade. Om du får ett medgivande för andrahandsuthyrning är du fortfarande ansvarig för lägenheten, både ekonomiskt och juridiskt.

Blankett för andrahandsuthyrning