Hoppa till innehåll

Bostadsbolaget får ny vd

Under våren går Bostadsbolagets nuvarande vd, Kicki Björklund, i pension. Nu är hennes efterträdare utsedd. Pontus Werlinder tillträder rollen i september 2023.

 

Pontus Werlinder arbetar idag som vd på Telge Bostäder AB, i Södertälje kommun, en tjänst som han haft sedan 2019. Pontus var tidigare fastighetsutvecklingschef i samma bolag och innan tiden i Telge Bostäder har han arbetat som utrednings- och utvecklingschef kopplat till fastigheter i både kommun och tidigare landsting.
– Jag tackar för förtroendet att få förvalta och utveckla Bostadsbolaget. Hemmet är tryggheten och utgångspunkten för oss alla och där spelar allmännyttan en viktig roll, säger Pontus Werlinder.

– Det är med stor glädje jag hälsar Pontus Werlinder välkommen som ny VD för Bostadsbolaget. Med sin mångåriga erfarenhet som utvecklingschef på fastighetskontoret i Stockholm och som VD för Telge Bostäder i Södertälje har han den rätta bakgrunden för att framgångsrikt leda ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag, säger Margita Björklund (L) styrelseordförande Bostadsbolaget.
Pontus Werlinder tillträder tjänsten i september.

En man i kostym och slips tittar in i kameran och ler.

Pontus Werlinder tillträder rollen som Bostadsbolagets vd i september 2023.