Hoppa till innehåll

Bostadsbolaget tar över byggplaner på Kortedala Torg

Som ett led i Framtidenkoncernens geografiska samordning tar Bostadsbolaget över systerbolaget Familjebostäders nyproduktion på Kortedala Torg. På platsen planeras ett punkthus med cirka 75 lägenheter stå klart våren 2019.

 

Kortedala Torg är ett av Göteborgs mest levande stadsdelstorg och i området har Bostadsbolaget idag runt 2 000 hyresrätter, uteslutande från 1950-talet.

– Jag är väldigt glad över att vi får ta över detta projekt. Familjebostäder och White Arkitekter har ritat en spännande och genomtänkt byggnad som blir ett välkommet tillskott till området, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.

Bostadsbolaget behåller det framtagna utseendet med lägenheter från ett till tre rum och kök. Utöver lägenhetsbalkong får hyresgästerna en gemensam takterrass med vidsträckt utsikt.

– Kortedala är ett grönt och vackert område. Med inbjudande inredning och planteringar är jag säker på att takterrassen blir ett omtyckt inslag i hyresgästernas boendemiljö, säger Joakim Stagemyr.

Lägenheterna kommer att hyras ut via Boplats Göteborg och Bostadsbolagets omflyttningsplats, med planerad start våren 2018.

Byggprocessen styrs liksom all nyproduktion av hyresrätter inom Framtidenkoncernen, sedan mars 2016, av Framtiden Byggutveckling AB. Arbetet sker i samarbete med Bostadsbolaget som tar över och förvaltar den färdiga byggnaden.

Till projektsidan >>

Skiss: White Arkitekter