Hoppa till innehåll

Bostadsbolaget tilldelas årets Hederskristall

Bostadsbolaget fick under torsdagens Benchmark Event motta årets Hederskristall. ”Med en ledning och en organisation som brinner för hyresgästernas väl, är man inte bara en hyresvärd utan en viktig samhällsaktör som förändrar på riktigt” lyder en del av motiveringen.

– Vi är så oerhört stolta över att vårt långsiktiga och strategiska arbete som startade redan 2016 uppmärksammas på det här fina sättet, säger Kicki Björklund, vd på Bostadsbolaget.
– Särskilt roligt är det att just vår stora ökning av trygghetsbetyget i Hammarkullen lyfts fram.
Bostadsbolaget fick 2016 möjligheten att köpa Bredfjällsgatan och Gropens gård i Hammarkullen. De enda hyresfastigheterna i området som inte Bostadsbolaget ägde.
– Där och då bestämde vi oss för att arbeta långsiktigt och metodiskt och inte låta projekt efter projekt avlösa varandra, berättar Kicki Björklund.

Betygen har stadigt ökat

Vid en första analys av kundnöjdheten i de nya fastigheterna skilde det över 20% i betygen för rent och snyggt samt för trygghet jämfört med Bostadsbolagets övriga bestånd i Hammarkullen. Sedan 2016 har väldigt mycket hänt och idag är betygen utjämnade över området och dessutom stigande.
– Vi har ett nytänk kring organisation i särskilt utsatta områden. Vi har en utökad förvaltning med två förvaltare som fokuserar på fastigheterna och marken, vi har en utvecklingschef med utvecklingsledare och trygghetsvärdar som fokuserar på de sociala frågorna. Vi arbetar tillsammans med stadens övriga aktörer – polisen, näringslivet och civilsamhället med närvaro i området alla dagar i veckan, jobbsatsningar, riktiga hyresförhållande och hyresgästaktiviteter. Vi fokuserar också på mötesplatser och 2019 förvärvade vi centrum i Hammarkullen som vi ska bygga om för utökad service och trygghet.

Samma utveckling i flera områden

Med målet att inga områden i Göteborg ska finnas med på polisens lista över utsatta områden år 2025 görs liknande arbete även i Biskopsgården och Tynnered. Där i nära samarbete med systerbolagen Poseidon och Familjebostäder.
– Men det allra viktigaste i det här stora och framgångsrika utvecklingsarbetet är vår fantastiska personal och deras åtagande och målsättning – att varje dag lyssna på våra hyresgäster.
Att Bostadsbolagets långsiktiga arbete uppmärksammas med en Hederskristall ger ytterligare energi åt hela organisationen.
– Vi tror att vårt sätt att arbeta, nära våra hyresgäster, gör skillnad. Denna Hederskristall inger extra stolthet i alla våra medarbetare som varje dag lägger ner både kraft och själ i mötet med hyresgästerna, säger Kicki Björklund.

Benchmark Event anordnas av AktivBo och priser delas ut till de fastighetsbolag som genomför kundundersökningar tillsammans med AktivBo och som av sina kunder anses vara Sveriges bästa hyresvärdar. Hederskristallen utses av AktivBo själva.

Motiveringen löd:
”Hos detta kommunala bostadsbolag är kundnöjdhet alltid ett prioriterat område. Med en ledning och en organisation som brinner för hyresgästernas väl, är man inte bara en hyresvärd utan en viktig samhällsaktör som förändrar på riktigt. Genom ett strukturerat och målmedvetet arbete gör man stora insatser i utsatta områden där trygghetslyftet i Hammarkullen är ett föredöme. Att kunden ska tas på allvar, bli väl bemött och kunna känna sig trygg, är värderingar som ligger i själen. Med deras övertygelse om att förvaltningskvalitet ger livskvalitet kan vi vara säkra på att detta bostadsbolag alltid kommer att kämpa för människorna som bor i deras hus.”

En tryckt plakett där det står Vinnare av Kundkristallen 2022

Skärmavklipp från tv-sändning där det står att Bostadsbolaget vunnit Hederskristallen