Hoppa till innehåll

Bostadsbolaget välkomnar nya 890 hushåll

Idag tar Bostadsbolaget över Carnegie & Co:s fastigheter i Hammarkullen och välkomnar 890 nya hushåll.

– Efter en lång process är vi äntligen här och kan välkomna våra nya hyresgäster till Bostadsbolaget. Det känns fantastiskt roligt, säger Bostadsbolagets vd Kicki Björklund.

Bostadsbolaget kan i och med förvärvet ta ett strategiskt och långsiktigt helhetsgrepp i området. Vissa förändringar blir synliga från start, exempelvis skyltning och insatser i utemiljön. I andra fall tar det längre tid innan man ser effekter.

– Vi är väl medvetna om att förväntningarna är höga och vi ska göra vårt bästa för att leva upp till dessa. När vi nu äger fastigheterna kan vi inventera dem och göra en åtgärdsplan för vad, hur och i vilken ordning vi ska ta oss an de utmaningar som finns, säger Kicki Björklund.

Hammarkullen är ett av Bostadsbolagets två utvecklingsområden och här kommer bolaget att satsa extra för att bidra till ett tryggare och mer trivsamt område. Med utgångspunkt i hyresgästernas önskemål kommer Bostadsbolaget att arbeta tillsammans med stadsdelsförvaltningen, Hyresgästföreningen, Park- och naturförvaltningen, GöteborgsLokaler och övriga intressenter i området.

Bostadsbolaget har också planer på att bygga nytt i Hammarkullen och ser positivt på Liberalernas motion om att öka byggtakten och förvandla områden så som Hammarkullen till levande stadsområden.

– Det är väldigt kul att fler ser vilken potential Hammarkullen har och det är glädjande att fler vill satsa där, säger Bostadsbolagets styrelseordförande Johan Zandin (V).

Öppet hus på Folkets hus
Idag, den 1 februari klockan 8-16, är alla nya hyresgäster välkomna till Folkets hus på Hammarkulletorget där representanter från Bostadsbolaget finns på plats för att svara på frågor.

 

Bakgrund Bostadsbolaget och Carnegie & Co skrev avtal om att förvärva fastigheterna i slutet av oktober 2015. Affären har enhälligt godkänts av Bostadsbolagets styrelse samt Framtidenkoncernens styrelse och godkändes slutligen av kommunfullmäktige den 3 december 2015.