Hoppa till innehåll

Dags för inflytt i Kortedalas högsta hus

Nu får de första hyresgästerna äntligen sätta nyckeln i dörren till sitt nya hem vid Kortedala Torg. Det gröna huset både smälter in och sticker ut i omgivningarna. Här har alla tillgång till en gemensam takterrass som med en milsvid utsikt gör boendet unikt.

– Det känns väldigt bra och det ska bli jättespännande att flytta in i det nya höghuset. Jag har sett fram emot detta länge, säger Karim Fareidooni som just varit och hämtat nyckeln till sin nya lägenhet.
Han har fått vänta tålmodigt på att få flytta in, kontraktet skrevs under redan för ett år sedan.
– Jag har tidigare bott här i närheten, ungefär hundra meter från det nya huset. Så det blir inte så långt att flytta. Jag har bott här i Kortedala i cirka trettio år, men jag kände att det var dags för något nytt och större, säger Karim Fareidooni.
De 75 lägenheterna är byggda av Framtidens Byggutveckling för Bostadsbolaget och är från ett till tre rum och kök. Alla har egen balkong med undantag för en marklägenhet. Huset ligger precis intill Kortedala Torg vilket gjort att den gemensamma gården fått flytta upp på taket. Hela 16 våningar upp finns den omtalade takterrassen som alla i huset har tillgång till. Den fungerar också som en naturlig mötesplats för de nya grannarna. Och om samtalsämnena skulle tryta kan man alltid förundras över utsikten tillsammans – fri sikt flera mil åt alla väderstreck.
Även Bostadsbolagets medarbetare har väntat otåligt på att huset ska fyllas med hyresgäster.
– Vi satte spaden i backen här i september 2017 så det är fantastiskt roligt att få se de första flytta in nu, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.
Han berättar att huset är ett välkommet tillskott i området.
– Kortedala är ett typiskt 50-talsområde och här finns idag få lägenheter som är tillgänglighetsanpassade och som har hiss, säger Joakim Stagemyr.
De som flyttar in är i alla åldrar och kommer från alla delar av staden. För vissa är det den första egna lägenheten och andra har redan bott i Kortedala i flera decennier. Gemensamt för dem alla är dock den varma känslan för stadsdelen.
– Jag tycker väldigt mycket om Kortedala och det finns många trevliga människor här. Även om det är nära in till stan med spårvagnen så finns det mesta man behöver redan här, det tycker jag är väldigt smidigt, säger Karim Fareidooni innan han går mot sitt nya hem.


Karim har just hämtat sin nyckel och kan nu flytta in i det moderna gröna huset i bakgrunden.