Hoppa till innehåll

En dag som miljövärd

Bodil är miljövärd på Bostadsbolaget och har bland annat arbetat i Högsbo innan hon började i Kvillebäcken. Att vara miljövärd är ett väldigt varierande arbete som innebär ett ansvar för utemiljön i våra områden. Skötsel av gräsytor, rabatter och planteringar, ansvar för att lekplatserna är säkra och trevliga, hålla rent och plocka upp skräp och halkbekämpning och snöröjning är några av de arbetsuppgifter som en miljövärd utför varje dag. Som miljövärd jobbar man även mycket tillsammans med både kvartersvärdar och lokalvårdare som hjälps åt med olika saker som behöver göras i området. När Bodil beskriver sin dag berättar hon att mycket tid även läggs på att plocka skräp och att flytta på saker som ställs på fel plats både utomhus och i miljörummen.

Jag vill såklart kunna lägga all min tid på att göra det fint och trevligt för alla i utemiljön men måste tyvärr lägga tid på att plocka skräp eftersom mycket tråkigt nog hamnar fel.

Bodil har alltid haft ett stort intresse för trädgård och att vara ute i naturen och därför passar rollen som miljövärd henne perfekt. Hon tycker det bästa med att jobbet är att det är ett väldigt fritt jobb där hon själv lägger upp sin arbetsdag, att hon får vara utomhus mycket och träffa hyresgäster.

För både ögat och smaklökarna
Hon tycker att det är viktigt med det ”ätbara” i en trädgård och att det ska finnas en balans mellan det som är fint att titta på och det som kan ätas. Detta kan man märka av i kvarteret Gräslöken i Nya Kvillebäcken där det finns pallkragsodlingar. Där har Bodil även bytt ut vissa växter mot ätbara växter såsom björnbär, hallon, smultron och rabarber som alla hyresgäster kan ta för sig av.

Det är hyresgästernas trädgård som jag förvaltar och sköter om, har man önskemål eller synpunkter får man väldigt gärna kontakta mig så ska jag se vad jag kan göra.

bodil_2 bodil_3 bodil_1