Hoppa till innehåll

Filmpremiär för barnens Göteborgshistorier

På torsdag smäller det! Då blir det galapremiär för fem klasser från årskurs fem som har skapat filmer på temat framtiden. Mitt Gbg: Framtiden är ett samarbete mellan Göteborg Film Festival och Framtidenkoncernen där 11-åringar från olika stadsdelar fått möjlighet att lära sig om filmskapande och berätta om sin värld.

De utvalda skolorna för projektet är Brottkärrsskolan, Gårdstensskolan, Karl-Johansskolan, Sjumilaskolan och Utmarksskolan. Skolorna har under hösten fått besök av filmpedagoger från Göteborg Film Festival som har hjälpt dem att skapa sina egna filmer.

Filmerna premiärvisas på Göteborg Film Festivals nya barnfilmsfestival Göteborg Film Festival Prisma den 24 oktober. Vi rullar ut röda mattan och det blir en pampig heldag fylld med spännande, roliga och fantastiska filmer. Direkt efter premiären blir det vernissage då filmerna också kommer att visas för allmänheten i samband med en utställning i Stadsbibliotekets entré.

Mitt Gbg: Framtiden ett initiativ där unga röster tillsammans gör sig hörda genom film. Femteklassare berättar om hur de tror att framtiden kommer att se ut – för dem själva, Göteborg och världen. Följande bolag stödjer projektet: Poseidon, Bostadsbolaget, Gårdstensbostäder, Familjebostäder och Egnahemsbolaget, vilka tillsammans utgör Framtidenkoncernen.

Läs mer om Göteborg Film Festival Prisma