Hoppa till innehåll

Framtidshubben hjälper dig söka jobb, studier eller starta eget

Framtidshubben* i Frölunda öpp­nade i mars i år och har redan haft ett hundratal besökare som kommit för att få hjälp med att ta nästa steg i livet. Två dagar i veckan är lokalen öppen för spontana besök.

– Hit kan man komma om man till exempel behöver hjälp med att söka jobb, har frågor om studier eller funderar på att starta företag, behöver jobbcoachning eller kontakter för att söka arbete eller studier, säger Josef. Han och Yasmin är arbetsmarknadskoordinatorer från Stadsmissionen och på plats i lokalen.

Framtidshubben fungerar också som en plats där olika workshops kan arrangeras med olika samarbetspartners. Det kan handla om utbildning, hur en jobbintervju går till, eller hur man gör för att starta eget företag. Här ordnas också rekryterings­träffar där arbetsgivare kan möta arbetssökanden.

– Vi fungerar som en servicefunktion helt enkelt. Det är kostnadsfritt att komma hit med alla frågor som rör arbete, studier och entreprenörskap och det finns ingen återrapporteringsplikt eller att man är registrerad på något vis. Vi som jobbar här hjälper våra besökare så gott vi kan och skulle vi inte ha svar på några frågor så lotsar vi vidare till rätt kontakter och nätverk, säger Yasmin.

Framtidshubben ligger på Näverlursgatan 30 och har öppet måndagar klockan 13–17 och fredagar klockan 9–12.

Vill du komma i kontakt med Yasmin eller Josef kan du mejla: framtidshubben@ stadsmissionen.org.

Håll koll på vad som händer här: Framtidshubben

En man och en kvinna  står i dörröppningen till Framtidshubben och ler.

Yasmin och Josef hälsar välkommen till Framtidshubben på Näverlursgatan 30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Framtidshubben är en satsning mellan AB Framtiden, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Poseidon, Göteborgs Stadsmission, Göteborg Stad samt Business Region Göteborg.