Hoppa till innehåll

Hammarkullens nya parklek

Parklek-Hammarkullen

Hammarkullens parklek ligger vid Hammarkulletorget och är en typ av fritidsplats för barn, unga och deras föräldrar.

Parkleken vänder sig främst till förskolor som ett utflyktsmål, men även till barn och unga som saknar fritidsplats efter skolan. Anna Börjesson Schönbeck är en av de som arbetar på parkleken.

– Intresset är stort och att det blivit en slags knutpunkt för både barn och föräldrar. Många föräldrar känner sig trygga med att barnen går dit efter skolan, innan de kommer hem. Andra föräldrar möts upp med sina barn på Parkleken och får på så sätt kontakt även med andra vuxna, berättar Anna.

Till parkleken är alla välkomna och att en av personalen, Nadja Maoued, även talar arabiska är en stor tillgång då många besökare har det som modersmål.

Aktiviteter för alla
I parkleken anordnas olika former av aktiviteter, till exempel rytmik, filmvisning och den populära sagostunden då en bibliotekarie från det närliggande biblioteket på torget läser böcker för barnen. Årets första sagostund hålls onsdagen den 22 februari klockan 10.00.

En annan populär aktivitet är när Kulturskolans buss kommer på besök. I bussen finns massor av instrument som barnen får prova. Bussen kommer förbi en gång i veckan och det är nästan alltid kö in för att få pröva.

Parkleken har fotbollsplan, cyklar och bollar för den som vill låna. Anna är väldigt glad över att alla alltid lämnar tillbaka det de lånat.
Ringer man till parkleken dagen innan kan de även förbereda för grillning.

Planer på utveckling
– Det finns många positiva egenskaper med parkleken, säger Anna. Barnen får vara ute och röra på sig, föräldrar knyter kontakt med andra föräldrar och förskolor får ett roligt utflyktsmål.

I framtiden önskar personalen att det byggs ett tak utanför för ännu mer utomhustillgänglighet. De har även fått in många önskemål om djur, vilket man tar med sig.

Välkommen till parkleken
Parkleken har öppet måndag-fredag, klockan 09-16. Vill du komma i kontakt med personalen kan du ringa på telefonnummer 0722-55 84 07 eller 0722-55 84 08.

Besök parlekens facebooksida för mer information.