Hoppa till innehåll

Hyrorna för 2016 är klara

Bostadsbolaget och Hyresgästföreningen har träffat en överenskommelse om hyresnivåerna för 2016.

– Förhandlingarna har gått bra och vi har enats om en återhållsam förändring som ligger i nivå med riksgenomsnittet. Vi vill att hyresrätten även fortsättningsvis ska vara en attraktiv boendeform och arbetar alltid för att erbjuda våra hyresgäster ett bra boende. Vår ambition är att fortsätta att utveckla våra bostadsområden och erbjuda prisvärda lägenheter, säger Magnus Redenheim, förhandlingsledare på Bostadsbolaget.

Bostäder

Hyrorna för bostäder höjs med 0 till 0,8 procent, i tre olika nivåer, från och med 1 januari 2016. Det ger en genomsnittlig hyreshöjning på 0,5 procent. Den första hyran att påverkas är den för februari där du också betalar retroaktivt för januari månad. Läge och standard är exempel på faktorer som påverkar vilken nivå på hyreshöjning ett område får. Exakt vad din nya hyra blir framgår av hyresavin för februari.

Följande områden får oförändrad hyra: studentbostäderna i Brunnsbo, Biskopsgården, Hammarkullen samt Rannebergen.

Följande områden får en hyreshöjning på 0,5 procent: Backadalen, Brunnsbo (ej studentlägenheterna), Högsbo, Järnbrott, Kortedala, Kyrkbyn, Lindholmen, Kvillebäcken, Länsmansgården, Maskinkajen, Ramberget, Rambergstaden, Slätta damm, Svartedalen, Torpa, Tuve, Tynnered, Västra Järnbrott, Önneredshagen, Östra Torpa samt Östra Änghagen.

Följande områden får en hyreshöjning på 0,8 procent: Amhult, Eriksberg (ej Maskinkajen), Guldheden, Haga, Kvarteret Spejaren, Kungshöjd, Landala, Majorna, Majviken, Robertshöjd, Vasastan, Västra Nordstan samt Öster om Heden.

Parkeringsplatser och garage

För parkeringsplatser som inte omfattas av förhandlingar med Hyresgästföreningen blir det en beloppshöjning per månad från 1 januari 2016:

MC-platser                                          5 kr
Öppna platser                                     10 kr
Täckta och inhägnade platser         15 kr
Kallgarage och varmgarage             20 kr

Lokaler

Höjningen för lokaler med förhandlingsklausul blir 0,5 procent från 1 januari 2016.

Har du frågor om din hyra är du välkommen att ringa din hyresdebiterare via vårt växelnummer 031-731 50 00 eller det direktnummer som står på din hyresavi. Det kan vara många som ringer oss i samband med detta och därför svårt att komma fram, men vi gör allt vi kan för att besvara samtalen.