Hoppa till innehåll

Invigning av fixoteket – Rannebergen

Välkommen på invigning på onsdagen 23 augusti kl 17.00 – 19.00

Syftet med fixoteket är att uppmuntra till en hållbar konsumtion och att förlänga livstiden på de saker vi har. I fixoteket är all inredning gjort av återbrukat material, skapat med hjälp av en grupp kreativa studenter. Här har du som boende i Rannebergen möjlighet att spara både pengar och miljö!

På fixoteket kan du:

– Besöka bytesrummet och lämna prylar i fint skick som du inte längre vill ha och ta något du behöver istället.

– Laga, reparera och skapa nytt i någon av de två verkstäderna, en för mindre snickeri och en för måleri m.m. I verkstan finns möjlighet att låna verktyg, så att du inte behöver äga egna.

– Laga, sy om och sy nytt i syhörnan. Här finns en symaskin att låna och enklare tillbehör såsom sax, nålar, måttband m.m.

Under senhösten kommer det också att erbjudas aktiviteter på tema reparation, återbruk och andra miljöinspirerade teman.

Inför invigningen av Fixoteket får du gärna skänka prylar som kan ställas in i bytesrummet. Vi vill gärna få in pysselmaterial, kläder i fint skick, husgeråd och leksaker. Sakerna lämnar du på Boservice senast den 18 augusti. Tänk på att det ska vara hela och rena saker du lämnar! Undvika gammal elektronik.

Vid invigningen har du möjlighet att komma och byta prylar i bytesrummet.
Du kan lämna önskemål i vår önskelåda på vad för aktiviteter du vill se under hösten. Kanske är du duktig på att reparera t.ex. cyklar och vill vara med och lära ut det till andra? Vi tar också emot önskemål om vilka verktyg man vill kunna låna.

Vid invigningen är även Emmaus på plats och berättar om sin textilinsamling i Rannebergen.
Passa också på att pyssla med återuksmaterial tillsammans med studenterna som har iordningställt Fixoteket.

Vi bjuder på fika!