Hoppa till innehåll

Lägenhetsbrand på Syster Estrids gata 5

Under måndagkvällen larmades räddningstjänsten till Syster Estrids gata 5 för att släcka en brand i en lägenhet på våning 7.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden. Därefter ventilerades trapphuset från rök och intilliggande lägenheter kontrollerades.

Två personer fick föras till sjukhus för kontroll av eventuella rökskador. Den drabbade lägenheten, samt ytterligare en måste saneras från röklukt innan det går att bo i dem igen, men inga andra lägenheter har behövt evakueras.

Vår entreprenör har satt upp joniseringsaggregat på strategiska platser som ska påskynda förloppet att få bort brandlukt. Vad som orsakat branden är ännu inte klarlagt.

Har du som bor i området frågor kring det inträffade eller kring saneringsarbetet är du välkommen att kontakta din fastighetsvärd eller förvaltare Gabriel. Du når oss genom vår växel på tel: 031-731 50 00.

Viktig information till dig som bor på Syster Estrids gata 5
Har du skador i din lägenhet på grund av branden, exempelvis sot- eller rökskador, så hör av dig till oss så snart som möjligt på 031-731 56 01.
Vi kommer att besikta alla lägenheter med skador under torsdagen den 2 maj och fredagen den 3 maj.
Det är dock ditt försäkringsbolag som ersätter eventuella skador så kontakta även dem om du upptäcker skador.