Hoppa till innehåll

Ledaren – miljövärd i Tynnered

Ibland måste man stanna upp och bara njuta. Stanna till och se sig om lite grann. Vardagen är fylld av skönhet om du bara öppnar ögonen.

Jag arbetar som miljövärd och hamnade i den gröna sektorn lite av en slump. Det hela började med ett sommarjobb. Men jag återvände år efter år, samtidigt som jag pluggade. Jobbet var fritt och socialt vilket jag trivdes med.

Numera är det jag som välkomnar nya sommarjobbare och säsongspersonal. Jag försöker få dem förstå att jobbet som miljövärd antagligen det finaste jobbet som finns. Vad är bättre än att skapa skönhet för andra, att påverka människors vardag med växter? Skapa små oaser mellan husen. Måla med blommornas färger och trädens former.

Men det är inte bara människor som gläds av miljövärdens arbete. Bin, humlor och andra insekter surrar kring våra planteringar. I träd och buskar kvittrar fåglar. Allt hänger samman och jag som miljövärd känner stolthet att förmedla detta sammanhang. Ta dig tid att njuta av pioner och rosor, lyssna efter fågelsång och bisurr. Spegla dig själv i irisens öga. Gå ut och ta del av skönheten.

Glad sommar!
Önskar Arne, miljövärd i Tynnered.

 

 

 

Texten publicerades i Trivas nr 2 2019