Hoppa till innehåll

Lyktan är nu återinvigd!

En solig eftermiddag i Kortedala samlades hyresgäster, konstförening och Bostadsbolaget för att återinviga den över 60 år gamla lokalen Lyktan. Restaureringen har varit noggrann och långvarig, allt för att återskapa den gamla ursprungsstilen men med dagens hållbara material.

På plats fanns Margita Björklund, styrelseordförande för Bostadsbolaget. Innan hon klippte bandet talade hon om Lyktans betydelse för området.

-Det krävs ett folkligt engagemang för att bevara gamla kulturbyggnader och det har ju ni kortedalabor verkligen visat för Lyktan. Jag vill rikta ett tack till Kulturföreningen Lyktan för det engagemang ni har och det arbete ni gör för att främja kultur, gemenskap och samhällsengagemang. Och för oss i Bostadsbolagets styrelse är detta en glädjens dag för att inviga detta gamla monument som vi verkligen ska vara rädda om.

Lokalerna används nu som galleri. Kulturföreningen Lyktan invigde samtidigt utställningen ”Det nya Kortedala”, en utställning om hur Kortedala som nybyggt område på 50- och 60talet var med och utvecklade Göteborg.

 

Personer framför Lyktans trappa