Hoppa till innehåll

Mat , idéer och gemenskap

Närmare 150 personer i alla åldrar kom för att umgås, äta tillsammans och lämna synpunkter kring hur utemiljön nedanför Bredfjällsgatan 36-46 kan göras om. Hyresgästerna visade ett fantastiskt engagemang och många fina idéer och förslag samlades in.

Lördagen den 22 april bjöd Bostadsbolaget till fest och samtal för dem som bor på Bredfjällsgatan 36-46. Syftet var att få in idéer och förslag till hur platsen utanför entréerna kan göras om för att skapa en trygg och öppen plats för umgänge och gemenskap. Platsen ska också fungera som ingång till parkleken och det planerade aktivitetshuset i Hammarkullen.

I samarbete med Somaliska Kulturcentret och föreningen Hoppet bjöds det på lunchmeny som bestod av biryaniris, böngryta, somaliska fyllda pannkakor, sallad, sambusa, grillad kyckling-/vegetarisk korv samt kaffe/te med kaka och äpplen till barnen. Vädret var på vår sida den här dagen och för den som gick förbi liknade tillställningen mer en uteservering på en restaurang än en dialogträff.

Många bidrog med idéer genom att skriva ner och rita upp sina önskemål på papper och blädderblock.
– Det här kommer att fungera som ett fantastiskt bra underlag för det fortsatta arbetet med utemiljöprojektet på Bredfjällsgatan 36 – 46 som ska bli klart under 2018. Meningen är att området ska förvandlas till en öppen plats som både barn, vuxna, män och kvinnor kan ha glädje av, säger Johan Wilck, distriktschef på Bostadsbolaget.

Projektet är möjligt med hjälp av Boverket som beviljat stöd för att förbättra utemiljöer i socioekonomiskt utsatta miljöer. Syftet är att stimulera till aktivitet och social gemenskap.

Hade du inte möjlighet att delta i lördags, eller har du kommit på fler idéer du vill dela med dig av? Då kan du kontakta Ulla på tel: 031-731 52 57.

Hammarkullenfest2
Hammarkullenfest