Hoppa till innehåll

Movement har startat

Vid invigningen av Movement var det fullt av folk och strålande väder vid Svarte Mosse. Flera poliser var också på plats – för att spela basket med ungdomarna. Välkommen du också!

Folk vid basketplanen tittar på en mtach. I bildens fokus syns en basketboll.

Folk följer basketmatchen vid Svarte Mosse.

 

Under åtta veckor kommer Movement finnas vid Svarte Mosse och hålla i aktiviteter.

– Den som deltar i aktiviteterna får möjlighet att röra sig både fysisk och psykiskt. Det är hela tanken med namnet Movement, förklarar Shahla som är initiativtagare till satsningen.

Initiativtagaren Shalla står leende framför basketplanen iklädd en ljusblå slöja och svart tröja.

Initiativtagaren Shahla Mikaniki på invigningen.

 

Dennis Franco som själv är journalist och själv uppvuxen i Biskopsgården kommer att vara på plats. Han hjälper ungdomarna att redigera film, ta bilder och skriva artiklar om saker som ungdomarna själva väljer. När åtta veckor har gått kommer vi att sammanställa allt, lovar Dennis.

Han önskar att fler i området ska välja att bli journalister i framtiden för att kunna berätta sin historia.

– Som det ser ut nu är det oftast någon som kommer utifrån och skriver om oss som bor här. Självklart påverkar det hur bilden av området blir, menar Dennis.

Ungdomarna känner inte alltid igen sig i den bild som ges av området. Det är en anledning till ungdomarnas tveksamhet inför yrket. Med hjälp av satsningen Movement vill vi ändra på det, genom att ge ungdomarna en chans att få prova på och få proffsig hjälp.

En glad ung man med mustasch och skägg klädd i grå luvtröja och randig pikétröja8 står framför basketplanen vis Svarte Mosse.

Ali är en av ungdomsledarna.

Ali är en av ledarna som kommer att finnas på plats vid Svarte Mosse under sommaren. Han var ledare även förra sommaren när den Stockholmsbaserade satsningen Bonnier Hoops kom till Biskopsgården. Bonnier Hoops hade en koppling till böcker och läsande, medan Movement i stället fokuserar på skrivande och berättande.

Kom gärna förbi Svarte Mosse i sommar och ta en match med oss. Alla är välkomna!