Hoppa till innehåll

Norra Biskopsgårdens unga målar för framtiden

På en betonggrå mur utmed parkeringsplatserna på Dimvädersgatan skapas nu ett färgsprakande konstverk under ledning av graffitikonstnärerna Mikael Rickman och Mona Al Weswasi. Idéskisserna kommer från barn och unga i Norra Biskopsgården som också själva är med och målar.

Muralmalning_workinprogressProjektet är ett samarbete mellan Bostadsbolaget och Urban Konst vars erfarna graffitikonstnärer tillsammans med unga hyresgäster skapar street art i Norra Biskopsgården.

– Vi ville hitta ett nytt sätt att engagera våra hyresgäster i sin boendemiljö, samtidigt som den här muren verkligen behövde färg, säger Agneta, miljövärd på Bostadsbolaget som tillsammans med sin kollega Sofie är initiativtagare till projektet.

– Att barnen är med ochmålar skapar dessutom gemenskap som vi tror är en grund till trygghet, menar Agneta.

Ett tiotal barn deltar just nu och till helgen förväntas fler, både ungdomar och äldre, att ansluta.

Den välkände graffitikonstnären Micke Rickman är till vardags kursansvarig för urbankonst på Spinneriet i Malmö. Han och Mona deltog även vid Artscapefestivalen i somras där de tillsammans med boende i området målade den stora bron över motorvägen i Hjällbo.

– Genom att låta barnen vara med och måla stärks deras känsla av att de själva kan skapa, att de har varit med och hjälpt till, säger Micke.


Välkommen på invigningen
Måndagen den 29 augusti kl. 18 invigs den stora muralmålningen.
Välkomna till stora parkeringen vid Dimvädersgatan 56!

Frågor?
Kontakta Carina Dahlin, förvaltare i Norra Biskopsgården, telefon. 031-731 40 57.
Micke Rickman, graffitikonstnär, telefon: 072-264 35 53.