Hoppa till innehåll

Nu sparar vi vatten tillsammans

Att värma, rena och distribuera vårt dricksvatten – det kräver energi. Energi som kostar både vad gäller miljö och pengar. Nu lanserar vi på Bostadsbolaget vattensparkampanjen Waterhack – var med du också!  

Sparat vatten – sparad energi

140 liter, varje dag, året om. Så mycket dricksvatten förbrukar vi som bor i Sverige i snitt per person, till exempel när vi duschar, borstar tänderna, diskar och spolar toaletten. Uppvärmning, rening och distribution av vatten kräver energi och göteborgarnas vattenförbrukning står idag för en betydande del av den totala el- och energiförbrukningen något som ökar risken för effektbrist under rådande energikris. En hög vattenanvändning påverkar såklart även miljön och kostar pengar. Pengar som vi som hyresvärd istället kan satsa på våra fastigheter och er hyresgäster.

Så minskar du din vattenförbrukning

Att minska sin vattenförbrukning är varken svårt eller jobbigt. Du behöver egentligen bara lite eftertanke och några nya vardagsrutiner för att det ska göra stor skillnad.

Duscha snabbt och smart
Snabbast in och ut ur duschen vinner! Och låt inte vattnet rinna medan du tvättar eller schamponerar dig.

Älska din diskho
Och handfatet på toa också. Handdiskning, tvättning, rakning, tandborstning – använd proppen.

Låt inte vattnet rinna!
Stoppa droppet. En enda droppande kran är lika med tre hinkar vatten per dygn. En rinnande toalett är ännu värre. Hör av dig till oss så fixar vi!

Diskvett sparar vatten
Skrapa ner matresterna i återvinningspåsen för matavfall i stället för att skölja tallriken under kökskranen. Och ärligt talat, måste du ta ny kopp varje gång du är kaffesugen?

Törstsläckning utan slöseri
Inget släcker törsten som ett glas iskallt vatten. Men att låta kallvattenkranen rinna innan man fyller det är slöseri. Fyll en kanna och ha i kylen i stället!

Du hittar fler vattenspartips på waterhack.bostadsbolaget.se

Tävla och vinn med ditt bästa waterhack!

Har du kommit på ett extra smart, påhittigt och gärna roligt sätt att minska vattenförbrukningen hemma? Tävla med ditt bästa waterhack på waterhack.bostadsbolaget.se.