Hoppa till innehåll

Uthyrningsstart av 113 nya hyresrätter i Tuve

Nu är uthyrningen av 113 nyproducerade hyresrätter i direkt anslutning till Tuve torg igång. Området är populärt för sitt naturnära läge och de tre nya husen erbjuder ett toppmodernt boende för den som vill ha närhet till både friluftsliv och torgets bekvämligheter.

– Tuve är en stadsdel som verkligen är på gång och det är därför extra roligt att få vara med och bidra till den positiva utvecklingen genom att kunna erbjuda 113 nya lägenheter precis vid Tuve torg, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.
Husen är tillgänglighetsanpassade med hiss och rymliga badrum och kompletterar på ett naturligt sätt den befintliga bebyggelsen som främst är från 1960-talet.
– Intresset för de här lägenheterna är redan stort och vi ser fram emot att sätta igång med uthyrningen nu, säger Joakim Stagemyr.

Moderna lägenheter för alla åldrar
Lägenheterna är fördelade på tre punkthus och är på 1 – 3 rum och kök, med tyngdpunkt på tvårummare. Inredningen är ljus och stilren med ekparkettgolv i alla rum förutom badrum och hall som har klinker. Fönsterbänkarna är i vacker kalksten. Alla har tillgång till antingen balkong eller uteplats och lägenheten är utrustad med Framtidens Bredband – ett av marknadens modernaste och snabbaste fibernät. På gården kommer det att finnas en lekplats och sittplatser, en naturlig mötesplats för de nya grannarna.

Nära hav, naturområden och modern service
Tuve ligger precis mitt emellan stad och landsbygd. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken, finns i nära anslutning och här finns gott om strövområden med både djurliv och riklig växtlighet. Utemiljön är barnvänlig och de goda kommunikationerna gör att du enkelt och snabbt tar dig in till Göteborgs centrum. Med cykel tar det bara 30 minuter in.

Tuve torg, precis intill de nya bostäderna, är ett levande centrum med ett stort utbud av service. Här finns bland annat två livsmedelsaffärer, tandläkare, vårdcentral med både BVC och MVC, blomsteraffär, frisör, bageri och restauranger.
– Genom tillskottet av nya bostäder skapas ännu bättre förutsättningar för det redan välfungerande och attraktiva torget. Mycket av det människor efterfrågar i sin vardag finns här och det är kanske det starkaste skälet till att just Tuve är så attraktivt. Det är helt enkelt lätt att leva i Tuve, menar Joakim Stagemyr.

Uthyrningen av lägenheterna på Nolehultsvägen i Tuve sker i tre etapper, och etapp två startar den 22 oktober. Inflyttningen sker även den i tre etapper och är planerad till juni, september och oktober 2019.

Vill du veta mer?
Läs mer här

Kontaktperson:
– För mer information om huset: Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig, tel: 031-731 50 22
– För mer information om uthyrningen: Maria Jogén, uthyrare, tel: 031-731 40 10
– Presskontakt: Malin Pethrus, pressansvarig, tel: 031-731 51 13


 

Alla lägenheter har balkong eller uteplats.