Hoppa till innehåll

Nu startar uthyrningen av 66 nya lägenheter i Guldheden

Nu startar Bostadsbolaget uthyrningen av 66 nyproducerade hyresrätter i det gröna och centralt belägna Guldheden. Husen ligger precis nedanför vattentornet med parker och naturområden runt knuten.

– Guldheden är ett vackert 50-talsområde och det känns väldigt bra att kunna tillföra moderna, tillgänglighetsanpassade lägenheter här med tillgång till hiss, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.
De tre smala lamellhusen ligger längst in på en lugn återvändsgata med skogs- och parkområden precis runt knuten. Tack vare att husen, med sina åtta våningar, byggs ovanpå ett nytt garage har alla lägenheter fin utsikt över omgivningarna.
– För den som är ute efter en helt spektakulär vy är det dessutom inte mer än 50 meter upp till Guldhedens vattentorn där det finns café och fantastiska utsiktsplatser, berättar Joakim Stagemyr.

Gångavstånd till city och naturområden
Från Guldheden är det nära till det mesta – Änggårdsbergens naturområde, Slottsskogen, Sahlgrenska sjukhuset och Avenyn. Allt inom gång- eller cykelavstånd och buss 52 går precis runt hörnet. Genom en liten skogsdunge finns en gångväg ner till Dr Fries Torg, det gamla klassiska 50-talstorget som än idag förser de boende med all tänkbar service. En stor mataffär, restaurang, blomsteraffär, fiskbil, frisör, konditori, pub, gym, bibliotek, apotek – ja, här finns det mesta. Härifrån går också spårvagnen som enkelt tar dig vidare ut i Göteborg.

Modernt och bekvämt
Lägenheterna på Doktor Sven Johanssons Backe är i storlekarna från 2 rum och kök till 3,5 rum och kök. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Lägenheterna har klassiska och stilrena inredningsval – väggar och tak är målade i ljusa färger och fönsterbänkarna är i kalksten. Golven är i ekparkett utom i badrum och hall där det ligger klinker. Samtliga lägenheter är tillgänglighetsanpassade med låga trösklar och rymliga badrum samt hiss i husen. De är också utrustade med Framtidens Bredband, ett av marknadens modernaste och snabbaste fibernät.

Uthyrningen av lägenheterna på Dr Sven Johanssons Backe i Guldheden startade den 14 januari och inflyttningen är planerad i tre etapper från årsskiftet 2019/2020 och fram till sommaren 2020.

Vill du veta mer?
Läs mer här


Kontaktperson:

För mer information om husen: Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig, tel: 031-731 50 22
För mer information om uthyrningen: Maria Jogén, uthyrare, tel: 031-731 40 10 eller Lena Kallin, uthyrare, tel: 031-731 40 11
Presskontakt: Malin Pethrus, pressansvarig, tel: 031-731 51 13


 

Alla lägenheter har balkong eller uteplats.