Hoppa till innehåll

Ny årsavgift på Boplats från och med 1 juli 2019

Från och med den 1 juli 2019 kostar det 200 kronor om året att samla kötid på boplats.se. Det innebär att alla som ska förnya sin registrering, eller registrera sig på nytt, från och med den 1 juli 2019 ska betala 200 kronor.

Kommunfullmäktige beslutade den 23 maj att avgiften för Boplats ska höjas. Anledningen är att Boplats börjar fungera som en bostadsförmedling från den 1 september 2019 och tar över vissa arbetsuppgifter från hyresvärdarna som publicerar lägenheter på boplats.se. De ökade kostnaderna beror framför allt på att Boplats anställer ny personal för att hantera de nya arbetsuppgifterna, och att Boplats verksamhet inte längre kommer att få ägarbidrag, utan ska finansieras helt av avgifter.

Boplats vd tror inte att höjningen kommer att påverka viljan att vara med på boplats.se i någon större utsträckning.
– De bostadssökande har länge vetat att avgiften kommer att höjas. Vi har inte höjt någon gång under de fem år som Boplats har tagit ut en avgift, och vi kommer inte att ligga högre i avgift än andra bostadsförmedlingar, säger vd Maria Meyer-Martins.
– Även om 200 kronor om året kan vara kännbart för en del hushåll, tror vi att de som samlar kötid hos Boplats ser ett stort värde i att fortsätta vara registrerade.

När Boplats börjar fungera som en bostadsförmedling från och med den 1 september kommer alla hyresvärdar på boplats.se att rangordna ansökningar efter kötid.
Som bostadssökande behöver du inte göra något annat än att fortsätta betala din avgift. Hur mycket du ska betala ser du på din avi som skapas på Mina Sidor på boplats.se en månad innan det är dags att betala.