Hoppa till innehåll

Ny utvecklingschef i Tynnered

Vi har en ny utvecklingschef på plats i Tynnered! För att lära känna henne lite bättre, ställde vi några frågor.

Hej Camilla, Välkommen till Bostadsbolaget!

Camilla, utvecklingschef i Tynnered

 

 

 

 

 

 

 

Vad har du för bakgrund?

Tidigare har jag jobbat med socialt arbete på många olika sätt. Till exempel barnhem, socialtjänsten och krisarbete med missbruk och psykisk ohälsa bland unga. Därefter bestämde jag mig för att börja arbeta förebyggande i stället vilket ledde till jobb med lokala BRÅ (Brottsförebyggande rådet) och därefter Länsstyrelsen, som samordnare för det brottsförebyggande arbetet i tätt samarbete med näringslivet och polisen.

Vad tar du med dig in i Bostadsbolaget?

Både praktiskt och strategiskt arbete från kommunen samt relationsorienterat arbete med individer. Dessutom tar jag med kunskap om olika arbetsmetoder inom social hållbarhet. Fokus just nu är stadsutveckling, utöver det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Det är det jag brinner för.

Jag tar även med mig en hel del kontakter som kan bidra till att goda samarbeten.  Mina gamla kollegor känner till Framtidens strategi om att deras områden ska bort från polisens lista över särskilt utsatta områden till 2025. Många är nyfikna på vad vi ska åstadkomma och därför är det är viktigt hur vi kommunicerar vårt arbete. Jag ser fram emot att vara en del av det och komma in i arbetet Destination Tynnered.

Vad är den största utmaningen?

Att få ihop kommun, myndigheter, civilsamhälle och näringsliv och jobba för att utveckla stadsdelen tillsammans. Mycket arbete måste göras ihop med andra. Det är väldigt lite jag kan göra helt själv, och det är jag väldigt ödmjuk inför.

 Kan du avslöja något spännande som pågår eller är på gång?

Jag kan avslöja att jag just nu kollar upp en helt ny arbetsmetod, som man jobbar med i Sydafrika. Det handlar om hur man jobbar mot gängkriminalitet, och nu ska jag träffa representanter från Göteborg, Räddningsmissionen, Försoningsgruppen och polisen för att höra hur det går till. Så får vi se om det kan vara något för oss. Att hitta metoder som ger den effekten vi vill är viktigt.

En annan spännande grej som hunnit hända sen jag kom på plats, är att vi inlett ett nytt samarbete med Reningsborg. De kommer att ta hand om de cyklar som vi rensar ur våra förråd. I stället för att cyklarna slängs kommer Reningsborg att ta vara på cyklarna och sälja dem hela eller som reservdelar. Vinsten går till deras verksamhet. Det blir win-win för alla – vi får mer trivsamma miljöer och bidrar samtidigt till ett gott ändamål!

Vi önskar Camilla lycka till med sin nya tjänst hos oss!