REGISTRERA

Registrera dig som ny användare.

    Registrera dig

 

 

LOGGA IN

Ange ditt personnummer med 10 siffror utan bindestreck (ÅÅMMDDxxxx).

Glömt lösenordet? →
 

Briljantgatan

Underbar utsikt från Briljantgatan!

I Tynnered, intill Bostadsbolagets befintliga tegelhus, byggs det ett tiovåningshus med 91 lägenheter. Byggnaden är placerad högst upp på höjden vid Briljantgatan med befintligt parkeringsdäck i söder och grönområdet mot spårvagnshållplatsen i norr.

Huset har två trapphus med respektive fem lägenheter per våningsplan. Här kommer det att erbjudas lägenheter från ett till tre rum och kök. Samtliga lägenheter får inglasad balkong med vidsträckt utsikt. Huset får hiss och lägenheterna blir tillgänglighetsmärkta vilket innebär att även hyresgäster med exempelvis rullator eller rullstol kan röra sig lätt i huset.Klicka på bilden för att se en större version av bilden. Bilderna kan skilja sig från verkligheten

Följ med på en 3D-rundtur i en av våra kommande lägenheter på Briljantgatan.

Vad finns här?

Platsen där huset byggs ligger på berget vid P-huset i direkt anslutning till Bostadsbolagets befintliga fastigheter på Briljantgatan. Byggnaden kommer i och med sin höjd att bli ett landmärke i området. Färgsättningen är dämpad och valet av byggmaterial har gjorts för att skapa ett vackert hus som står sig över åren. Husets fasad består av små skifferplattor i en grön nyans.

Hiss
Huset har två uppgångar som är försedda med två hissar var.

Tvättmaskin och torktumlare
Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet.

Miljöhus
Avfallshantering sker i miljöhuset som ligger på entréplan. I miljöhuset har du möjlighet att bl.a sortera, glas, tidningar, pappersförpackningar, metall och batterier.

Barnvagn, cykel och rullator
Barnvagnsrum är belägna på entréplan. Cykelrum finns i källardelen. Det finns också cykelplatser utanför entréerna.

Fibernät för tv och bredband
Samtliga lägenheter är utrustade med Framtidens Bredband, ett öppet höghastighetsnät med fiber där du kan välja tjänster inom bredband, tv och telefoni från ett flertal leverantörer. Framtidens Bredband hör till marknadens modernaste och snabbaste nät. Läs mer på Framtidens bredband.

Parkering
Parkeringsplatser för bilar finns i befintligt P-hus.

Balkonger och uteplatser
Balkongerna är inglasade och själva glasräcket har ett screentryck som ger ett mönster som är tänkt att ta bort höjdkänslan.

Badrum
Badrummet har klinker på golvet och helkaklade väggar. Tvättmaskin, torktumlare och dusch med vikbara duschväggar. Badrumsskåp med spegel, belysning och eluttag samt en handdukstork.

Förråd
De lägenheter med 3 rum och kök har sitt lägenhetsförråd på våningsplanet. Övriga lägenheter har sitt förråd på entréplanet.

Ytskikt
Alla rum har parkettgolv bortsett från hall och badrum där vi har valt klinker för golvet. Väggar och tak är målade i ljusa färger. Fönsterbänkar i kalksten.

Kök
Köket är utrustat med modern köksinredning, kakel som stänkskydd och spis med glaskeramikhäll. Diskmaskin finns i alla lägenheter utom 1 RoK.

Övrigt
Ytterdörren till lägenheten är en säkerhetsdörr.

Hyra
Hyran är under förhandling.

Tillval
Du kan inte göra några tillval i lägenheten.

Planlösningar

Klicka på bilden för att se de olika planlösningarna. Notera att planlösningarna kan skilja sig från verkligheten. Ändringar kan förekomma, på bilden syns inte element, uttag osv.

Vad händer just nu?

Vi har nu färdigställt all gipsning invändigt och målat klart trapphus B. Trapphus A är färdigmålat i slutet på v. 12 och då återstår bara förbättringar och kompletteringsmålning. Skåpning pågår för fullt i båda trapphusen, likaså plattsättning och parkett. Även installationer är långt gångna och vi räknar med att starta husets uppvärmningssystem redan i skiftet mars/april och därefter sätts elen igång.

Vi har i stort sett färdigställt fasaden och gör en försyn på den under v. 11. Vi har startat balkonginglasning och vi river ställning. Ställningen beräknas vara helt borta v. 15 och då startar de sista markarbetena. Det kan bli aktuellt med mer sprängning då vi sett att andra aktörer i anslutning till oss fått spränga, men vi tror inte det. Vi hoppas vi fick med allt förra året.

Vi har också fått besked om att de inre hissarna ska stå klara under mars månad. Under v. 12 kommer också alla tamburdörrar in. Efter att dessa monterats så är i stort sett lägenheterna klara i uppgång B. Då återstår kompletteringar, besiktningar, provningar, vitvaror med mera.

Lossningsfållan som avgränsar vägen upp, kommer att försvinna senast i juni. Under byggtiden kommer delar av P-husets tak och området mellan P-huset och gräsytorna mot de befintliga husen att användas som uppställningsyta för bodar och material. Det blir också fler transporter än vanligt som trafikerar vägen upp till fastigheterna. Huset beräknas vara färdigbyggt under tidig höst 2020.

Klicka på bilderna för större format.
Med reservation för eventuella ändringar i projektet.
 

Intresserad?

Lägenheterna hyrs ut via Boplats och Bostadsbolagets omflyttningsplats.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i projektet.
 
Område: Tynnered
Omfattning: 91 lägenheter
Status: Byggnation pågår
Byggstart: dec 2018
Uthyrning: Avslutad
Planerad inflyttning: oktober 2020

Lägenhetsfördelning
1 RoK – 36 st
2 RoK – 36 st
3 RoK – 19 st
 

Klimatpilot

Nu har Allmännyttans klimatinitiativ tagit första steget mot en branschstandard för att beräkna klimatpåverkan från byggandet. Nio pilotprojekt är nu igång med att räkna på koldioxidutsläppen från sina byggen och bygget på Briljantgatan är ett av dem. Läs mer!

 

Uthyrningsfrågor?

Maria Jogén
Uthyrare Bostadsbolaget
maria.jogen@bostadsbolaget.se
031-731 40 10

 

Byggfrågor?

Mikael Olehede
Projektchef
Framtiden Byggutveckling
031-773 83 51

 

Ladda ner broschyr

 

bostad2021_RGB
Projektet ingår i BoStad2021 som är en del av Jubileumssatsningen.