Hoppa till innehåll

Nyinvigning av odlingsområdet i södra Biskopsgården

Nu är äntligen det nya odlingsområdet i södra Biskopsgården färdigt. Det ville vi såklart fira med en invigningsfest. Blåa och lila ballonger.

Ingången till odlingsområdet är avstängd med en blå rosett och folk står i bakgrunden och pratar.

Nyinvigning av odlingsområdet i södra Biskopsgården.

Tidigare fanns bara ett litet område där några få kunde odla vid Blidvädersgatan. När Boendebudgeten drog i gång år 2021 blev därför ett av förslagen ett större odlingsområde för både gemenskap och odling. Det var också det förslaget som vann omröstningen bland hyresgästerna i området. Och nu är området alltså både om- och tillbyggt.

Hyresgästerna var väldigt glada att äntligen få sätta i gång med sin odling. En av de gladaste hyresgästerna är Hriti som också fick äran att klippa bandet vid invigningen. Hon har redan fått en odlingsplats och tänker även involvera barnen i odlingen.

En glad kvinna klipper det blå invigningsbandet vid ingången till odlingsområdet.

Vår hyresgäst Hriti klipper band.

Miljövärd planterar blåbärsbuskar vid det nya odlingsområdet.

Vår miljövärd planterar blåbärsbuskar.

Under invigningsceremonin planterade en av våra miljövärdar nya blåbärsbuskar vid odlingsområdet. Blåbären finns på den gemensamma ytan, där även de som inte lyckats få en odlingsplats får lov att plocka.

Två andra hyresgäster som var glada både för att få en odlingsplats och för att de vann poängpromenaden var Ghazaleh och Leah. Ghazaleh tycker att hela platsen lyfter området och att den redan bidrar till att öka gemenskapen.

Vi på Bostadsbolaget är glada att kunna erbjuda våra hyresgäster en trevlig utemiljö och att vi har hyresgäster som visar engagemang för området. Men gladast var nog barnen som sprang runt vattenspridaren.

Kom gärna förbi och titta hur fint det har blivit. Välkommen!

Folk står och pratar vid odlingsområdet.

Det var många som kom på invigningen.

 

Två glada hyresgäster, mamma och dotter, vid odlingsområdet.

Ghazaleh och Leah vann poängpromenaden.