Hoppa till innehåll

Nytt trygghetssamarbete vid Järntorget och Långgatorna

Äntligen är det nystartade nätverket Fastighetsägarna Järntorget/Långgatorna igång, som ska verka för trygghetsskapande och brottsförebyggande insatser i området.

Nätverket består av fastighetsägare, såsom Bostadsbolaget, stadens förvaltningar, polisen och bostadsrättsföreningar. Tillsammans genomfördes nyligen en första trygghetsvandring, för att kartlägga vad som behövs göras.

”När man går tillsammans så ser man saker man kanske annars missar i vardagen”, säger Thomas Öby, vår förvaltare i området. ”Det blev tydligt var det finns förbättringspotential – vi fick med oss nästan 100 anmärkningar som kunde vara allt från trasiga elskåp och krossade rutor, till klotter och nedskräpning.”

Nästa steg är att sammanställa en åtgärdslista som skickas till varje ansvarig aktör. ”Det känns jättebra att vi är igång med trygghetsarbetet” säger Thomas.  ”När vi jobbar tillsammans på detta sättet har vi en helt annan styrka att hjälpas åt att göra området till en bättre och tryggare plats att leva på.”

Vy över Järntorget

Beatrice Törnros/Mediabank Göteborg & Co