Hoppa till innehåll

Populärt elvakaffe på Topasgatan

Sedan i maj har hyresgäster i Tynnered varit välkomna på kaffe med dopp klockan 11 varje tisdag på Topasgatan 48. Träffarna kom till efter ett önskemål under ett event som Bostadsbolaget ordnade i våras.

– Det var en hyresgäst i området som sa att det var många äldre och ensamma i området som tyckte att det vore fint om det fanns någonstans att träffas och på den vägen är det. Det har annonserats om träffarna på Topas- och Briljantgatan men alla i närområdet har varit välkomna, berättar Maja Wallsson som är äldrekonsulent på Göteborg Stad och bland annat arbetar med att utveckla träffpunkter för äldre.

Ett foto av personer runt ett kaffebord som bjuds på vetebullar från ett fat.

Fotograf: Lo Birgersson

Hon var själv med på den första träffen men sedan dess har elvakaffet drivits av en volontär från Göteborgs stad och boende i området som ser till att kaffet är bryggt och bordet är dukat på tisdagarna.  Kaffestunden har inte kostat något för hyresgästerna – Hyresgästföreningen har stått för lokalen och Bostadsbolaget för kaffe med dopp.

– Många av de som kommit på träffarna känner kanske igen varandra till utseendet men har aldrig tidigare träffats och pratat med varandra. Det här är ett fint sätt att lära känna sina grannar och kaffestunden har blivit en uppskattad aktivitet som lett till ytterligare social samvaro genom till exempel boulespel.

Under hösten fortsätter elvakaffet i Tynnered, men flyttas till klockan 13 varannan tisdag och byter namn till ”Kaffe i Ett”. Förhoppningsvis kommer en liknande aktivitet även startas upp i Västra Järnbrott.

 

 

 

 

 

Läs mer om de kommande aktiviteterna för ”Kaffe i Ett” här