Hoppa till innehåll

Radiotorget fylls med hyresgäster

Nu har nära hälften av hyresgästerna flyttat in i Bostadsbolagets nya hus på Radiotorget. Efter några enkla coronaanpassningar kunde inflyttningen ske nästan precis som vanligt.

– Alla nya hyresgäster fick boka en egen tid för nyckelutlämning så vi kunde sprida ut inflyttningarna över dagen, berättar Benny Stenberg som är fastighetsvärd i området.
Vid anrika Radiotorget håller Framtiden Byggutveckling på att färdigställa tre hus som Bostadsbolaget ska förvalta. Just nu byggs fler nya bostäder av andra fastighetsbolag runt torget som samtidigt får ett riktigt ansiktslyft. En satsning som kommer innebära en riktig nytändning för området.
– Radiotorget är redan idag ett levande torg med olika verksamheter men det är klart att nya bostäder precis i anslutning kommer öka attraktiviteten ännu mer, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.

Moderna lägenheter i ett klassiskt område
De 34 lägenheterna där hyresgästerna nu flyttat in ligger i ett åtta våningar högt lamellhus och alla bostäder har egen balkong eller terrass.
– Järnbrott är ett väldigt trevligt 50-talsområde vilket innebär att de flesta husen är äldre, saknar hiss och är inte tillgänglighetsanpassade. Därför känns det bra att få komplettera utbudet med dessa moderna bostäder, menar Joakim Stagemyr.
Storleken varierar från 1 rum och kök till 4 rum och kök, med tyngdpunkt på 2- samt 3 rum och kök.

Nytt arbetssätt i coronatider
Pandemin har förstås gjort att vissa delar i inflyttningsprocessen har fått stå tillbaka, som till exempel visningskvällarna ett par veckor före inflytt.
– Men i och med att hyresgästerna kom vid olika tider för att hämta sin nyckel fick jag möjlighet att ge dem en personlig rundvandring i de allmänna utrymmena och visa var allt finns, berättar Benny Stenberg.
Han tycker det är väldigt roligt att se huset fyllas med människor.
– Det är verkligen jättefina lägenheter och utsikten är härlig från de övre våningarna, säger han.

Totalt är det 77 lägenheter som kommer stå inflyttningsklara de kommande månaderna. Nästa inflyttning sker under mars och april

Här kan du läsa mer om vår nyproduktion på Radiotorget.

En av trapporna vid vårt nya hus på Radiotorget 1.

Från husen går en trappa raka vägen ner till torget.

Entredörren in till det nya huset på Radiotorget 1.

Välkommen till Radiotorget 1!.

Utsiktsbild över Radiotorget från en av våra nya lägenheter där.

Från de övre våningarna är utsikten vidsträckt.