Hoppa till innehåll

Vårvädersgatan 1-21

Höghus på Vårvädersgatan

Om projektet

Under våren 2023 påbörjades förhandlingen mellan Bostadsbolaget och Hyresgästföreningen.

Vårvädersgatan 1-21 är byggt i slutet av 50-talet och har under dessa drygt 60 år underhållits löpande. Det finns ett stort invändigt underhållsbehov av badrum och stammar eftersom dessa uppnått sig sin tekniska livslängd. Akuta skador är frekventa på grund av läckande tätskikt och dåliga stammar.

Åtgärder och genomförande

Åtgärder

Då förhandlingen är klar kommer vi att presentera åtgärderna.

Genomförandet

Åtgärderna är planerade att preliminärt genomföras med start 2024–2029 om alla förhandlingar är klara. Totalt ska 570 lägenheter renoveras, i 11 höghus.

 

För dig som hyresgäst

 

Evakuering

Renoveringen kommer att genomföras med evakuering. Vi bedömer att evakueringen varar i 10 – 12 månader.

Tillval

Tillvalen presenteras när förhandlingen är klar.

Förarbetet

Vi har bjudit in hyresgäster att delta i
ombyggnadsprojekt och ca 20 hushåll anmälde intresse. Alla anmälda hushåll valdes ut för att representera olika kategorier av lägenheter och behov.

15 oktober 2019 hölls det första av tre referensgruppsmöten på Boservice i Södra Biskopsgården. Referensgruppen fick information om vad Bostadsbolaget behöver göra för att säkerställa fastighetens skick inför framtiden. Grupparbeten bedrevs med idéer och tankar. Den 3 december 2019 träffades man igen och gick igenom sammanställningen av materialet.

I februari 2020 gjorde man ett studiebesök i Kyrkbyn och fortsatte diskussionerna. Efter detta kom tyvärr pandemin och vi arbetade med brev och frågeställning gällande åtgärdsbeskrivningen då vi inte kunde ha fysiska möten. En utställning på material gjordes i fönsterna på Boservice på Vårvädersgatan i april 2021, man kunde då rösta fram de färger och alternativ man önskade. Under oktober 2021 hade vi ett fysiskt möte igen med referensgruppen för en slutgiltig genomgång.

Kontakt

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss.

Rafael, förvaltare
031-731 54 41

Äldre svart-vit bild från ett höghus på Vårvädersgatan