Hoppa till innehåll

Sommaraktivitet med Röhsska i Biskopsgården

Nu är Designklubben – sommarlovsaktiviteter i samarbete med Röhsska museet – i full gång i Biskopsgården. Designklubben består av sju ungdomar från Biskopsgården som tillsammans tagit fram kreativa sommarlovsaktiviteter med designtema för alla barn och unga i området.

Designklubben undersöker tillsammans med barn och unga i Biskopsgården vad design är och kan vara. Vi utgår från barn och ungas egna idéer med avstamp i devisen Design is Everywhere.

På designklubben får man pröva olika sätt att skapa design och konst, i olika material, tillsammans med olika designers och konstnärer. Designklubben är en nystartad mötesplats för barn och unga i Biskopsgården och är ett samarbete mellan Röhsska museet och Bostadsbolaget, med stöd av Kulturrådet.

Under sommaren 2021 består Designklubben av sju ungdomar från Biskopsgården, som tillsammans tagit fram kreativa sommarlovsaktiviteter med designtema. Under fem dagar kommer Designklubben hålla till på Orkanen vid Godvädersgatan & i ett av tälten hos Bonnier hoops vid svarte mosse. Alla barn och unga i området är välkomna att vara med och testa på olika sorters design.

Datum: 7/7, 8/7, 12/7, 13/7, 14/7

Tider:
Orkanen: kl 10-12, 13-14
Bonnier Hoops: kl 11-13, 14-15

Ungdomar designar saker i ett tält i Biskopsgården

Det är full aktivitet i Biskopsgården när ungdomar i samarbete med Röhsska får vara kreativa under sommarlovet.

En skylt som visar dagens program i designklubben

Designklubben är öppen för alla barn och ungdomar i Biskopsgården.