Hoppa till innehåll

Tillsammans tar vi ansvar för tryggheten

Hur kan vi tillsammans verka för ökad trygghet i Rannebergen? Det är den övergripande frågan som femtontalet aktörer samlas kring för att samtala om med medborgarna på tisdag.

På initiativ av Bostadsbolaget och stadsdelsförvaltningen Angered hålls en mässa om trygghet i Rannebergen. Mässan är en del av stadsdelens och polisens satsning Trygg i Angered. Liknande mässor har tidigare hållits i Lövgärdet, Gårdsten och Hjällbo.

– Vi bjuder in medborgarna för att ha en dialog med fokus på trygghet. Vi som finns på plats under mässan gör alla en mängd olika saker som vi vill prata om och jobba vidare med tillsammans med de boende, säger Suraya Reif Abdali, koordinator på SDF Angered.

Känslan av trygghet varierar över tid och från person till person men att arbeta förebyggande och trygghetsskapande är alltid viktigt.

– Tryggheten är oerhört viktig för våra hyresgäster, Bostadsbolaget och alla andra som rör sig här. Genom att prata om frågan med de som bor och verkar i området hoppas vi kunna påverka känslan i en positiv riktning, säger Martin Clasborg, Bostadsbolagets förvaltare i området.

Alla boende i Rannebergen är välkomna till mässan, såväl  Bostadsbolagets hyresgäster som alla andra hemmahörande i området.

Deltar gör polisen, räddningstjänsten, GöteborgsLokaler, Fritidsgården Fjället, Fältarna MBU, socialtjänsten, Vättleskolan, Rannebergenskolan, Park & Naturförvaltningen, äldreomsorgen, hemtjänsten, Trygg & Vacker stad, Hyresgästföreningen, Stadsdelsförvaltningen Angered och Bostadsbolaget.

Vad: Trygghetsmässa
Var: Rannebergen Centrum
När: tisdag 7 juni kl. 17-19

För mer information, kontakta:
Suraya Reif Abdali på SDF Angered, telefon: 031-365 26 85,
Martin Clasborg på Bostadsbolaget, telefon: 031-731 52 30 eller
Fredrik Lennartsson, samordnare Trygg i Angered hos polisen, telefon: 010-565 47 94.