Hoppa till innehåll

Tillskott av 113 nya lägenheter i Tuve

Nu tillför vi ytterligare 113 lägenheter till Göteborg. I maj blev 75 lägenheter inflyttningsklara i Kortedala och nu är det alltså dags för Tuve.

Idag flyttar de första hyresgästerna in på Nolehultsvägen 26 – ett av tre nya hus i anslutning till Tuve Torg. Med fasadskivor i brädformat tillsammans med tegel i ljusa harmoniska färger smälter husen in naturligt i den omgivande grönskan.
– Här erbjuder vi välplanerade lägenheter på 1 – 3 rum och kök, med tyngdpunkt på tvårummare, säger Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.
Majoriteten av hyreshusen i området är byggda under 1960-talet varav de flesta saknar hiss. Därför är dessa tillgänglighetsanpassade bostäder med både hiss och rymliga badrum ett välkommet tillskott i Tuve.

Tuve i framkant
Tuve är en populär stadsdel tack vare sitt läge – precis mellan stad och landsbygd och med Hisingsparken runt hörnet. Tuve Torg som ligger i anslutning till de nya bostäderna erbjuder all tänkbar service och det tar max 20 minuter med buss in till stan.
– Tuve är en stadsdel som verkligen är på gång och därför är det extra roligt att vi är med och bidrar till den positiva utvecklingen genom att tillföra nya lägenheter här, säger Joakim Stagemyr.

Fler lägenheter på gång
Även i Askimsviken och Guldheden kommer Bostadsbolaget få inflyttningsklara lägenheter under året och ännu fler områden kommer.
– Framtiden Byggutveckling, som ansvarar för Framtidenkoncernens nyproduktion av hyresrätter, bygger och har planer för tusentals lägenheter de kommande åren. Av dessa tillfaller ungefär en fjärdedel Bostadsbolaget. Det känns fantastiskt bra att se projekten bli verklighet och att nya människor nu börjar flytta in hos oss, säger Joakim Stagemyr.

Fakta:
De 113 lägenheterna på Nolehultsvägen 20 – 26 är fördelade på tre punkthus på mellan 7 – 9 våningar. Inflyttningen i det första huset startar idag och i de två andra husen flyttar hyresgästerna in i höst. Inredningen är ljus och stilren med ekparkettgolv i alla rum förutom badrum och hall som har klinker. Fönsterbänkarna är i kalksten och lägenheten är utrustade med Framtidens Bredband – ett av marknadens modernaste och snabbaste fibernät med de absolut lägsta bredbandspriserna. Samtliga lägenheter har balkong, förutom de som ligger på markplan. Där har hyresgästerna istället tillgång till en egen uteplats.
Husen byggs av Framtiden Byggutveckling AB som ansvarar för all nyproduktion av hyresrätter inom Framtidenkoncernen, Sveriges största allmännytta.
Nyproducerade bostäder överlämnas till koncernens förvaltande bolag Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder.