Hoppa till innehåll

Unga målade för framtiden

På initiativ av miljövärdarna i Norra Biskopsgården skapades under augusti ett färgsprakande konstverk på parkeringsplatsens mur på Dimvädersgatan. Idéskisserna kom från barn och unga i området som också själva var med och målade. Arbetet leddes av graffitikonstnärerna Micke Rickman och Mona Al Weswasi.
 
Projektet var ett samarbete mellan Bostadsbolaget och Urban Konst vars erfarna graffitikonstnärer tillsammans med unga hyresgäster nu har skapat street art i Norra Biskopsgården i form av en färgsprakande påfågel.
 
Syftet med projektet var att engagera hyresgästerna i sin boendemiljö och skapa gemenskap som ger trygghet. Samtidigt blir konstverket på muren ett färgsprakande landmärke för Norra Biskopsgården. Den välkände graffitikonstnären Micke Rickman är till vardags kursansvarig för urban konst på Spinneriet i Malmö. Han och Mona deltog även vid Artscapefestivalen i somras där de tillsammans med boende i området målade den stora bron över motorvägen i Hjällbo.
 
– Genom att låta barnen vara med och måla stärks deras känsla av att de själva kan skapa, att de har varit med och hjälpt till, säger Micke.
 
Den 29 augusti invigdes muralmålningen och här kan du se en film från invigningen