Hoppa till innehåll

Uthyrningsstart i Kortedalas högsta hus

Idag startar Bostadsbolaget uthyrningen av 75 nyproducerade hyresrätter i det nya punkthuset som reser sig vid Kortedala Torg. Den gemensamma takterrassen med sin svårslagna utsikt och den moderna arkitekturen gör huset unikt i sitt slag.

– Det kommer att bli riktigt häftigt och utsikten blir magnifik, säger Joakim Stagemyr som är nyproduktionsansvarig på Bostadsbolaget.
Lägenheterna är från ett till tre rum och kök, tillgänglighetsanpassade och med egen balkong, med undantag för en marklägenhet. Hela 16 våningar upp finns den gemensamma takterrassen som alla hyresgäster har tillgång till. En mötesplats för umgänge med grannar och vänner med milsvid utsikt åt alla väderstreck.

Modernt i naturskön miljö
Kortedala byggdes på 1950-talet och än idag är Kortedala torg är ett av Göteborgs mest levande stadsdelstorg. Här bor du nära natur, har torgets alla bekvämligheter runt hörnet och centrala Göteborg en spårvagnsresa bort. Huset är ritat av arkitektbyrån White som ville knyta an till områdets 1950-talshistoria genom inslag som exempelvis tidstypiska mönster i fasaden. Men intrycket är ändå modernt med upplysta delar och stråk av glas.
– I Kortedala finns idag få lägenheter som är tillgänglighetsanpassade och som har hiss. De som redan bor i området men vill ha det lite mer bekvämt får nu tillfälle till det utan att byta stadsdel eller boendeform, menar Joakim Stagemyr.

Attraktiva lägenheter
De moderna lägenheterna har stilrena och klassiska inredningsval som håller länge. Alla rum har ekparkettgolv förutom badrum och hall som har klinker. Väggar och tak är målade i ljusa färger och fönsterbänkarna är i kalksten. Lägenheten är utrustad med Framtidens Bredband – ett av marknadens modernaste och snabbaste fibernät.

Uthyrningen av lägenheterna på Tusenårsgatan 1 vid Kortedala torg börjar idag och inflyttning är planerad till strax innan sommaren 2019.

Vill du veta mer?
Läs mer här

Kontaktperson:
– För mer information om huset: Joakim Stagemyr, nyproduktionsansvarig, tel: 031-731 50 22
– För mer information om uthyrningen: Maria Jogén, uthyrare, tel: 031-731 40 10
– Presskontakt: Malin Pethrus, pressansvarig, tel: 031-731 51 13

 

 

 

 

 

 

Utsikt från terassen
Utsikt från terassen.